El Manchester City ha començat la temporada amb una victòria contra el Brighton & Hove Albion i no s'ha deixat batre en un inici de Premier League amb moltes sorpreses. Primer el Kun Agüero i després Gabriel Jesús per resoldre la primera pedra d'una lliga que tornarà a avaluar l'etapa de Pep Guardiola a Anglaterra.

La soporífera primera part ha estat aprofitada per un City que ha madurat el partit i ha sabut executar quan ha fet falta. Molt poques ocasions al primer temps i només cinc minuts de la segona per acabar sentenciant. Entre el minut 70 i el 75 els citizens han tret tres punts de la complicada visita al camp del recentment ascendit Brighton.

Guardiola també ha pres partit en la victòria amb una tàctica innovadora. Seguint les proves de la pretemporada, el tècnic català ha fet servir un 3-5-2 que ha mantingut el domini del City, sobretot al mig del camp. Fernandinho s'encarregava d'equilibrar l'equip, mentre que el pes ofensiu ha passat a David Silva, Kevin De Bruyne, Agüero i Gabriel Jesús.

Més de 200 milions gastats en reforços per obtenir el primer premi de la temporada. Victòria important i immillorable manera de començar la Premier. A falta dels partits restants, el City se situa segon a la classificació just per darrere del sorprenent Huddersfield Town.