Brasil-Corea del Sud i Portugal-Suïssa. Aquests seran els dos últims enfrontaments dels vuitens de final del Mundial de Qatar 2022 després que el Brasil hagi confirmat la primera posició del Grup G, malgrat perdre contra el Camerun (1-0), i que Suïssa hagi superat Sèrbia en un partit preciós que ha tingut moltes alternatives al marcador (2-3).

Han estat dos partits molt diferents. El del Camerun i el Brasil, amb un equip omplert de suplents, ha estat lent i amb poques ocasions de gol, que s'ha definit en el temps de descompte, en un contraatac que Aboubakar ha finalitzat amb una rematada de cap. El Sèrbia-Suïssa, en canvi, ha estat frenètic des del primer minut, amb grans gols, ocasions i alguna picabaralla entre els jugadors.

Jugadors Camerun celebrant gol Aboubakar Brasil / Foto: EFE
Els jugadors del Camerun, celebrant el gol d'Aboubakar / Foto: EFE

El Camerun sorprèn una Brasil descafeïnada

Després de guanyar en les dues primeres jornades, el Brasil estava virtualment classificat. És per això que Tite, com també van fer França i Portugal, ha apostat per un 11 ple de suplents, donant entrada a Ederson, Dani Alves, Bremer, Fabinho, Fred, Antony, Martinelli o Gabriel Jesús. El Camerun necessitava guanyar i esperar a veure què passava en el Sèrbia-Suïssa, per la qual cosa els africans han atacat tot el que han pogut davant d'una Brasil que esperava enrere, en espera de sortir al contraatac. En el minut 14 ha arribat la primera ocasió, una rematada de Martinelli que Epassy ha desviat. L'oportunitat ha estat un miratge, ja que el partit ha seguit amb un ritme lent i sense perill. La següent ocasió clara, de fet, ha arribat en el descompte, en un gran xut de Martinelli que el porter del Camerun ha tornat a desviar. Els africans han respost i Mbeumo ha estat molt a prop de marcar abans del descans, però Ederson ho ha evitat amb una parada espectacular.

En la segona part, el Brasil ha posat una marxa més, a la recerca de la victòria, en convertir-se en l'únic equip capaç de sumar els 9 punts en la fase de grups. En el minut 56, Martinelli ho ha tornat a intentar amb un gran xut, però de nou s'ha trobat amb un inspirat Epassy. I més clara ha estat la següent, un xut de Militao que el porter ha parat amb una doble intervenció. I quan semblava que el partit acabaria 0-0, ha arribat el gol d'Aboubakar, que endolceix l'eliminació del Camerun.

Saqiri Suiza EFE
Saqiri, després de marcar el 0-1 contra Suïssa / Foto: EFE

Suïssa es classifica en un partit preciós contra Sèrbia (2-3)

Mentre el Camerun-Brasil ha començat amb un ritme lent, el Sèrbia-Suïssa ha estat electritzant des del xiulet inicial. Abans del primer minut de joc, Suïssa ha pogut marcar amb una doble ocasió que ha desbaratat Vanja Milinkovic-Savic. El porter ha fet dues parades espectaculars, primer a Embolo i després a Saqiri. Sèrbia no ha tardat a reaccionar amb un impressionant obús de Zivkovic que s'ha estavellat al pal (10). Les ocasions d'ambdós equips no ha fet més que convidar-los a continuar atacant, un anada i tornada preciós. Finalment, el premi ha estat per a Suïssa, en una acció iniciada per Ricardo Rodríguez per la banda esquerra que ha finalitzat Saqiri amb un xut al primer pal (19). Per uns instants, el gol ha deixat tocada Sèrbia, però quan pitjor ho estava passant ha arribat l'empat. Centre mesurat de Tadic per la banda esquerra i golàs de Mitrovic amb una rematada de cap impecable (26). Els gols no han fet més que afegir llenya al foc, ja que els atacs d'uns i d'altres han seguit. En el minut 31, Saqiri ha estat molt a prop de marcar, però el seu xut ha sortit fora, per molt poc. La següent ha estat per a Sèrbia, i ha acabat en gol. Passada a l'espai de Tadic per a Vlahovic i el davanter de la Juventus marca amb un xut creuat (34). En un partit boig, el marcador no s'anava a quedar allà, i just abans del descans ha empatat Suïssa. Centre ras de Saqiri i Embolo marca porteria buida (44).

I la bogeria s'ha mantingut en la segona part, que ha començat amb un gol de Suïssa. El 2-3 ha arribat en una combinació impressionant al primer toc entre Saqiri, Vargas i Freuler, que ha marcat amb un xut creuat (48). I el càstig a Sèrbia encara podria haver estat més gran, ja que poc després Embolo ha disparat fora, quan ho tenia tot de cara per marcar. En el tram final, Suïssa ha fet un pas enrere, per assegurar la victòria, mentre que Sèrbia ho ha intentat, sense èxit. Suïssa acompanya el Brasil als vuitens de final.