El Newcastle United vol 'pescar' en el Barça, i emportar-se algun jugador a meitat de temporada, que serveixi per recuperar la competitivitat, i provar de reconduir la situació actual. Ara mateix, Mohammed Bin Salmán està molt preocupat, i veu com el seu projecte trontolla, ja que per poder portar totes les estrelles mundials que pretén incorporar, és fonamental jugar a la Premier League. I ocupen una decebedora dinovena plaça, que provocaria el seu descens.

L'única solució que troben a curt termini és el fitxatge de jugadors experimentats, i que tinguin un impacte pràcticament immediat. Per a això, han pensat en Samuel Umtiti, que té una trajectòria a la seva esquena, encara que a les últimes campanyes s'ha devaluat molt. El seu valor de mercat ha caigut en picat, i ja ningú no recorda de quan era considerat com un dels millors defensors de tot el planeta.

Samuel Umtiti Barça Europa Press

Samuel Umtiti/ Europa Press

Va ser un dels pocs moviments encertats que va tancar Josep María Bartomeu, que amb prou feines va pagar 25 milions d'euros. Una ganga, veient el nivell que va mostrar a les seves dues primeres temporades, sent indiscutible, i guanyant-se tota mena d'elogis. Llàstima que les lesions de genoll s'encebessin amb ell, i van provocar que mai més no se li hagi pogut veure al 100%. Ha hagut de passar diverses vegades per la sala d'operacions, i tots els intents per tornar a ser el mateix han fracassat.

Xavi Hernández ha estat l'últim en provar sort, i en provar de treure el 100% de l'ex de l'Olympique de Lió, donant-li minuts. Però físicament ja no està com per jugar a l'elit, i al Camp Nou han perdut la paciència. Ha arribat a ser esbroncat per l'afició, farta del seu pobre acompliment, i el seu elevat sou és un escull per trobar-li destí. Els pocs conjunts que s'havien interessat per ell, han acabat oblidant-se, en no poder pagar-lo.

Umtiti tampoc no ha ajudat, negant-se a baixar la seva fitxa. Joan Laporta havia assumit que trobar-la una sortida anava a ser una tasca complicada, i no anava a aconseguir desfer-se del '23'. Encara que ha recuperat l'esperança, després de veure com el Newcastle s'ha interessat.

Bin Salmán paga 20 'quilos'

Els anglesos van molt seriosament a per el campió del Mundial de Rússia, i fins i tot estarien disposats a pagar 20 'quilos' per emportar-se'l el proper mes de gener. Una oferta que seria acceptada al moment pel Barça, que necessita aquests diners de manera urgent, i que seria utilitzat per fitxar un davanter.

xavi hernandez banqueta|banc dels acusats barça mà europa press

Xavi Hernández/ EFE

La tasca més complicada serà convèncer a Umtiti, que sembla no haver canviat d'opinió, i continua volent quedar-se, per molt que no vagi a jugar. Xavi ja li ha advertit que no té previst donar-li més oportunitats.

Bin Salmán intentarà seduir-lo a base de talonari.