El Reial Madrid remunta i pateix contra el Betis per reforçar la injecció moral que va suposar la victòria contra el PSG (3-5). Els blancs, que perden Marcelo per lesió, tornen a basar-ho tot en el talent dels seus davanters i l’encert de Keylor Navas. Els cinc gols difuminen una realitat: tenen molts problemes per governar els partits.

El futbol és just

El Madrid ha sortit al Benito Villamarín a veure-les venir. La seva actitud era la d’un equip que se sabia superior i creia que la diferència de qualitat acabaria marcant diferències. No tenia la pilota i tampoc el control del partit. El Betis arribava amb molta facilitat a l’àrea de Keylor Navas però la sort, com als vuitens de final de la Champions, ha tornat a vestir-se de blanc.

Marco Asensio ha caçat un refús d’Adán per fer el 0-1 amb un cop de cap. Gerra d’aigua freda per als andalusos, que no mereixien haver de remar a contracorrent. El gol no ha canviat la dinàmica d’un Madrid pesat, sense fluïdesa ni idees. Quique Setién, entrenador dels verd-i-blancs, no rebutja córrer riscos perquè entén que aquest és el camí més curt cap a la victòria. El Betis ha seguit interpretant el mateix guió i ha tingut premi.

Mandi, de cap, ha empatat el partit després d’un córner. Nacho, amb un gol en pròpia, ha encès el Benito Villamarín. El Betis havia remuntat en només quatre minuts. Una reacció que honorava una afició que somia amb Europa. El Madrid s’ha quedat sense Marcelo per culpa d’una lesió muscular.

Sempre Ramos

Zinedine Zidane no ha tocat res al descans i el temps li ha donat la raó. El seu equip semblava que no tenia armes per donar-li la volta al marcador, però ha tornat a trobar la solució en el cap de Sergio Ramos. El capità ha rematat un córner per empatar el partit i estabornir el Betis.

El 2-2 ha fet molt mal als andalusos, que s’han vist sense forces per aturar un Madrid desbocat i renovat. Ramos ha donat ales als seus companys, que han sentenciat el partit en tan sols sis minuts. Asensio ha aprofitat una genial assistència de Carvajal per fer el seu segon gol i el porter Adán ha convertit un xut inofensiu de Cristiano Ronaldo en el 2-4.

El Madrid tenia els tres punts a la butxaca. El Betis seguia jugant el seu futbol desinhibit, però sense la convicció ni la frescor de la primera part. El talent a les àrees havia desnivellat la balança. Sergio León, autor del 3-4, es negava a acceptar el desenllaç.

Els espais es multiplicaven. El Betis ho apostava tot al 4-4 i s’ha trobat amb el 3-5. Una pèrdua en defensa ha desencadenat el contracop del Madrid. Lucas ha regalat el vuitè gol del partit a un Karim Benzema que portava dos minuts sobre el camp. Intercanvi de cops que reforça Zidane.