El Barça va elaborar una llarga llista de candidats per esdevenir el seu nou pivot defensiu després de la sortida de Sergio Busquets a finals de la darrera temporada. El pivot català, tot i la seva edat i les seves limitacions a nivell defensiu, era un membre de la plantilla clau per a Xavi Hernández.

Sobretot en la fase de creació, el futbolista de Badia del Vallès és inigualable i el FC Barcelona tenia clar que notaria molt la seva absència. Per aquesta raó, la junta directiva, conjuntament amb la direcció esportiva, havien decidit que la inversió de l'estiu aniria destinada cap al seu relleu. No obstant això, els problemes financers del club van acabar acotant molt els objectius de mercat de l'equip, sent, finalment, Oriol Romeu el futbolista escollit per al pivot.

Oriol Romeu primer entrenamiento FC Barcelona / Foto: EFE - Alejandro García
Oriol Romeu, durant el seu primer entrenament amb el FC Barcelona / Foto: EFE - Alejandro García

Joao Palhinha, una de les fruites prohibides

En un primer moment, el futbolista preferit per ocupar l'eix de la medul·lar del Barça era Martín Zubimendi, però, evidentment, quan Joshua Kimmich es va posar a tret, el club blaugrana no s'ho va pensar i va tractar d'abordar la seva situació al Bayern de Munic per tal de reforçar la plantilla amb els seus serveis. Sigui com sigui, no van tardar a baixar les expectatives envers a l'hereu de Sergio Busquets perquè el què manava era l'economia.

Kimmich i Zubimendi van ser els primers a quedar descartats, però també van quedar-se en mers rumors noms de menys vàlua al mercat, però també de molta qualitat com ho són Sofyan Amrabat o Marcelo Brozovic. Sigui com sigui, Mundo Deportivo també va revelar que Joao Palhinha, migcampista portuguès del Fulham, agradava i que també ocupava un lloc a l'agenda de futuribles de Joan Laporta.

De fet, amb l'oficialització de Deco com a director esportiu del Barça i la instauració de la seva manera de fer, Palhinha ha cobrat encara més importància per a l'entitat catalana perquè, precisament, agrada molt al director esportiu. No obstant això, entre la seva cotització al mercat i el seu preu, tot apunta que el Barça s'haurà d'anar oblidant del seu fitxatge.

Joao Palhinha Fulham / Foto: Europa Press
Joao Palhinha, durant un partit amb el Fulham / Foto: Europa Press

Bayern de Munic i Manchester United es fixen en Palhinha

A banda que el seu valor de mercat, segons el portal web transfermarkt.es, és de 40 milions d'euros, el Bayern i el Manchester United s'han sumat a la llista d'interessats en el pivot portuguès, sent el conjunt anglès el segon futbolista d'aquest perfil amb què es voldria reforçar després d'haver tancat el fitxatge d'Amrabat.