Una de les grans peticions que Xavi Hernández li va fer a la direcció esportiva l'estiu passat va ser el fitxatge de Martín Zubimendi. L'entrenador estava molt preocupat amb la sortida de Sergio Busquets i considerava que el millor per substituir-lo era el centrecampista de la Reial Societat. L'operació, tanmateix, era molt complicada, per no dir impossible. D'una banda, perquè el Barça no era en disposició de pagar els 60 milions d'euros que marca la clàusula de rescissió de Zubimendi, a la qual cosa s'afegien els dubtes sobre el veritable potencial del jugador.

A tot això s'afegia que el mateix Zubimendi no veia gens clar el canvi d'aires, ja que volia disputar la Champions League amb la Reial Societat, el club que porta al cor. El jugador era conscient de l'afecte que li té l'afició i de la confiança plena que té Imanol Alguacil en ell, mentre que anar-se'n a un gran com el Barça li podria suposar fer un pas enrere si no aconseguia assentar-se a l'equip. Finalment, la Reial Societat va aconseguir que Zubimendi renovés el seu contracte, encara que la clàusula es va mantenir en els 60 milions d'euros.

Martin Zubimendi Reial Societat / Foto: Europa Press
Martin Zubimendi, en un partit de la Reial Societat / Foto: Europa Press

Zubimendi interessa al Bayern

Ara la situació ha canviat. El més important és que Zubimendi ja ha disputat la Champions League amb la Reial Societat, per la qual cosa sembla que el jugador ja ha tocat sostre. Per un altre, el seu nivell ha continuat augmentant encara més, el que ja ha posat en la carrera pel seu fitxatge a més clubs, com l'Arsenal o el Manchester United. I l'últim a aparèixer és el Bayern de Munic, que segons el diari Bild està disposat a posar a sobre de la taula els 60 milions d'euros de la clàusula de rescissió.

Mentrestant, el Barça segueix sense capacitat econòmica com per poder fer-li front al Bayern de Munic, per la qual cosa sembla complicat que en el moment en el qual Zubimendi decideixi canviar d'aires els blaugrana podran entrar en la carrera per fitxar-lo. Un altre punt a favor del Bayern podria ser el fitxatge de Xabi Alonso per a la seva banqueta, un rumor que no deixa de créixer a Alemanya i que seria l'argument definitiu per convèncer Zubimendi.

Joshua Kimmich aplaudiment / Foto: Europa Press
Joshua Kimmich, jugador del Bayern de Múnich / Foto: Europa Press

Kimmich, de Munic a Barcelona

L'única part positiva per al Barça del possible fitxatge de Zubimendi pel Bayern de Munic és que els blaugrana tindrien via lliure per anar a buscar el jugador al qual el basc substituiria, Joshua Kimmich, que l'estiu passat ja es va deixar voler pel Barça. El centrecampista alemany, també del grat de Xavi Hernández, volia seguir els passos de Lewandowski i canviar el Bayern pel Barça, però el conjunt alemany ho va evitar per la falta d'un substitut de primer nivell.

Si Zubimendi es trasllada al Allianz Arena per ser el nou pivot del Bayern de Munic, Kimmich tindria la porta de sortida oberta i el seu únic objectiu és fitxar pel Barça, una sort que Deco podria aprofitar per rebaixar les pretensions econòmiques de l'entitat bavaresa.