Els jugadors de Boca Juniors van protagonitzar una desagradable batussa després de caure en els vuitens de final de la Copa Libertadores en la tanda de penals davant de l'Atlético Mineiro. Els argentins estaven en desacord amb la decisió del col·legiat que va anul·lar el 0-1 en el minut 93 de partit després de consultar-ho amb el VAR.

Gol anul·lat Boca vs Mineiro TUIT

A la tanda de penals l'equip xeneize no va saber gestionar la tensió del partit i va errar tres dels seus quatre llançaments. Únicament Marcos Rojo va transformar el seu llançament, no van córrer amb la mateixa sort Sebastián Villa, Esteban Rolón i Carlos Roberto Izquierdoz.

Reacció vergonyosa després del partit

Els jugadors argentins van començar a provocar els d'Atlético Mineiro al túnel dels vestidors i tot va acabar amb agressions i enfrontaments entre el personal d'ambdós equips. A més els homes de Miguel Ángel Russo van destrossar part del mobiliari de l'estadi de Belo Horizonte com grades de protecció, a més van llançar ampolles d'aigua, fins i tot es va veure Maros Rojo amb un extintor en mà amb la intenció d'utilitzar-lo com a arma llancívola.

Algunes imatges transmeses per la televisió brasilera mostren el davanter Sebastián Villa llançant un dispensador d'aigua i en d'altres s'aprecia Marcos Rojo i Carlos Izquierdoz agredint un membre dels equips de seguretat de l'estadi.

Intervenció policial

A més dels jugadors hi va haver implicació des de la llotja en la baralla. Sérgio Coelho, president de l'entitat brasilera, va ser vist llançant ampolles d'aigua als jugadors de Boca Juniors després de l'intens partit. La Policia Militaritzada va haver d'intervenir per frenar el caos, van utilitzar gas per dispersar els protagonistes de la baralla. A més, diversos membres de la delegació argentina van ser retinguts per desacatament.

Les autoritats brasileres es van oferir a escortar a l'expedició de Boca fins a l'aeroport, però els de la Bombonera es van negar a abandonar l'estadi si no ho feien també els jugadors retinguts per la pròpia policia. Estava previst que Miguel Ángel Russo, entrenador del quadre argentí, comparegués davant dels mitjans de comunicació després del partit, però la CONMEBOL va decidir cancel·lar la roda de premsa davant de la delicada situació.

 

Imatge principal. moment de l'espectacular batussa / Diari Olé