Segon episodi del serial 'Barçaleaks': ara, el protagonista és Gerard Piqué. Un dels futbolistes més assenyalats de l'anterior junta directiva blaugrana de Josep Maria Bartomeu, un dels més perseguits per tota la premsa i per l'opinió pública, ha estat destacat per una antiga controvèrsia quatre anys enrere.

Després de les irrisòries informacions filtrades que va avançar El Mundo sobre les exigències de Leo Messi referents a la no completada negociació per renovar amb el Barça l'any 2020, el mateix diari ha donat a conèixer un nou cas que es remunta al 2018, referent a l'important empipament de la junta de Bartomeu amb Gerard Piqué. 

Gerard Piqué sombra / Foto: Europa Press
Gerard Piqué, nou protagonista d'El Mundo / Foto: Europa Press

Piqué va fer mal al Barça amb el documental del 'no' de Griezmann

Gerard Piqué ha prioritzat els seus negocis i la seva feina extraesportiva a jugar a futbol algunes vegades. Això no és notícia a hores d'ara. El central blaugrana ha tapat el mal que ha arribat a fer al club amb bones accions, com l'apropament de Rakuten a Barcelona per tancar l'acord i esdevenir l'espònsor del Barça entre 2017 i 2022.

El jugador nascut a Barcelona ha ajudat en els últims anys al Barça, amb la junta de Joan Laporta al capdavant (cal tenir-ho en compte), rebaixant-se el sou en més d'una ocasió, donada la complicada odissea que travessava el club català per sanejar la seva economia a causa de la qüestionable gestió de l'antiga junta i altres adversitats com la pandèmia de la Covid-19.

Gerard Piqué Barça / Foto: Europa Press
Gerard Piqué ha ajudat diverses vegades al Barça / Foto: Europa Press

Tot i les ajudes i els bons gestos que Piqué ha realitzat amb i pel Barça, la realitat és que els negocis i contactes que té el central català fora de la institució culer, com l'activitat de la seva empresa Kosmos, han tacat la imatge del club i, sobretot, la de l'expresident Josep Maria Bartomeu i la resta dels directius que van formar part de la seva junta.

Kosmos, de la mà de Gerard Piqué, va produir el famós documental d'Antoine Griezmann de l'any 2018, en el qual el francès va acabar rebutjant el Barça i va anunciar que es quedava a l'Atlètic de Madrid (fins a l'estiu següent, en què va acabar fitxant pel club barceloní). Amb aquella producció, Gerard Piqué va vendre de mala manera la imatge del Barça, evidenciant que el club i el jugador matalasser havien estat negociant mentre aquest últim tenia contracte amb l'entitat madrilenya.

Griezmann serio banquillo Atletico Madrid / Foto: Europa Press
Gerard Piqué va produir el documental del 'no' de Griezmann, el qual va perjudicar el Barça / Foto: Europa Press

Tot i la molèstia que això va suposar pel Barça, que pels actes del central, Josep Maria Bartomeu va encarregar als Serveis Jurídics del Club un informe que va concloure que “Gerard Piqué va avantposar els seus interessos als del club”; “va faltar el respecte” i “va crear un conflicte d'interessos”, el jugador no va rebre la multa amb la qual se l'havia vinculat per les seves infraccions, que era d'uns 300.000 euros (la sanció d'un 25% del sou d'un mes).

El central més ben pagat del món

Com si no fos poc, i seguint el fil de la mateixa notícia, sis mesos abans que la junta esclatés davant l'incident provocat per Gerard Piqué, el central i el club havien tancat una renovació de contracte, el qual estipulava l'ingrés de 142 milions d'euros bruts durant cinc temporades, el qual el va convertir en el defensa més ben pagat del món.