Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor Jordi Calsamiglia. Aquests són els sis directius del Barça que la nit d'aquest dijous van presentar la seva dimissió en bloc degut a les notòries i creixents discrepàncies amb Josep Maria Bartomeu. El president pretenia que alguns d'ells, els més crítics amb la seva gestió, abandonessin la junta per tal de poder afrontar el darrer any de mandat sense veus discordants al seu voltant. El que probablement no s'esperava era que finalment dimitissin sis alts càrrecs de cop, fet que el deixa molt tocat. I no només de cara al públic.

Tal com estableix l'article 33 dels estatuts del club, la junta directiva ha d'estar conformada per catorze membres. O dit d'una altra manera, Bartomeu té un problema. Amb l'adéu de Rousaud (vicepresident institucional), Tombas (vicepresident econòmic i tresorer), Elías (comissió econòmica), Pont (àrea comercial), Teixidor (secretaria de la junta) i Calsamiglia (comissió disciplinaria); aquesta només compta amb tretze actius, de manera que el president haurà de fer com a mínim una incorporació per tal de poder tirar endavant el seu projecte al capdavant del Barça. Segons Mundo Deportivo, i tot i que no era la seva intenció inicial, el president ja estudia el fitxatge de dues cares noves.

llotja camp nou bartomeu escut madrid efe

EFE

Si Bartomeu pot seguir presidint el club, però, és gràcies a l'article 35 dels mateixos estatus. A l'apartat 35.4 s'especifica que la junta directiva ha de ser substituïda per una comissió gestora sempre que el 75% dels membres de la mateixa dimiteixin simultàniament, fet que que no ha succeït perquè 'només' sis directius han anunciat el seu adéu.

Més enllà dels aspectes legals, però, el que és innegable és que el president culer té un problema de credibilitat i gestió. Durant el seu mandat, iniciat després de l'adéu de Sandro Rosell l'any 2014 (les eleccions les guanya el juliol de 2015), ja han dimitit onze directius, els sis d'aquest dijous, i, anteriorment, també Susana Monje, Carles Vilarrubí, Jordi Mestre, Jordi Monés i Manel Arroyo. Joan Laporta, en set anys al capdavant del Barça, va comptabilitzar nou dimissions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat