Les eleccions a la presidència del Barça són aquest proper diumenge, dia 7 de març, però encara hi ha molts dubtes entre els socis culers per culpa de la pandèmia del coronavirus. La Covid-19 va ser l'excusa per a l'ajornament electoral i, malgrat el canvi de dates, molts socis es quedaran sense votar.

Més de 20.000 socis ja han emès el seu vot per correu​ per primera vegada en la història del club. I tot i l'augment de les seus per poder tenir una participació més alta, els socis del Barça no podran trencar el confinament municipal per anar a votar.

Així ho ha determinat el Govern, que, a través de la Secretaria General de l'Esport, ha respost a l'escrit de la comissió gestora que demanava autoritzar aquest trencament del confinament per anar a votar. El mateix Govern explica que ja es va modificar la llei de l'esport per habilitar el vot per correu i que, en aquest sentit, ja tenien la possibilitat de votar aleshores sense haver de trencar l'actual confinament comarcal.

Voto urna Barça FC Barcelona

Una persona votant en unes eleccions del Barça / FC Barcelona

Diumenge 7, les eleccions

Entre aquest dimarts i dimecres el Barça anunciarà la xifra final de socis que estan inclosos en el cens i quants hauran de votar en cada seu. Recordem que aquesta vegada, de manera excepcional, hi haurà sis seus: Barcelona al Camp Nou i al Palau Blaugrana, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Andorra la Vella.

Amb aquestes seus i la prohibició de saltar-se el confinament comarcal, només poden votar presencialment els socis que visquin al Barcelonès, al Tarragonès, al Segrià, al Gironès, al Baix Ebre o a Andorra. També tindran aquesta possibilitat els socis que visquin a l'Alt Urgell, ja que podran moure's fins a Andorra.

Urna Barca elecciones @FCB

Urnes d'unes eleccions del Barça / FC Barcelona

Fins al proper divendres hi haurà campanya electoral, encara amb dos debats pendents (demà a les 9 h a RAC1 i divendres a les 22 h a TV3), dissabte serà el dia de reflexió i diumenge el dia dels comicis. Les eleccions començaran a les 9 del matí i s'allargaran fins a les 21 hores. A més, també a diferència d'altres eleccions i a causa del coronavirus, els socis rebran una recomanació d'una franja per anar a votar, però que en cap cas serà d'obligatori compliment.

Vista la dificultat de baixar els casos positius del coronavirus a Catalunya i l'alta incidència, el Procicat va allargar el confinament comarcal fins al proper 8 de març, cosa que afecta directament les eleccions del Barça. Negativa del Govern i, a hores d'ara, no podran votar els socis que estiguin en una comarca diferent de la dels punts de votació.

 

Imatge principal: Una persona votant a una urna del Barça / FC Barcelona