Un total de 22.811 socis del FC Barcelona, l'equivalent al 20,7% del cens, han sol·licitat emetre el seu vot per correu a les eleccions del FC Barcelona que se celebraran el diumenge 7 de març, un cop s’ha tancat aquest dimarts el termini previst per fer aquesta sol·licitud.

"Les  22.811 sol·licituds demostren la bona acollida que ha tingut la implantació per primera vegada en unes eleccions al Barça del vot per correu,  una modalitat que a més de potenciar la seguretat sanitària en època de pandèmia, també permet una participació més gran dels socis, facilitant el vot d’aquelles persones que viuen lluny d’una seu electoral o que tenen dificultats per poder votar presencialment", s'ha congratulat el FC Barcelona a través d'un comunicat.

Comença la segona fase

Tancat ja el període per sol·licitar el vot per correu ordinari, la següent fase serà la de preparar l’enviament de la documentació necessària als domicilis dels socis que han fet la petició per poder emetre el seu vot a partir del dilluns 15 de febrer, i fins al dia 26. A través d’un empleat de Correus, tots aquells socis del Barça que han escollit aquesta modalitat de vot rebran al seu domicili el sobre de votació i les quatre paperetes (una de cada candidat i una de vot en blanc). A més, també rebran un sobre de retorn i el certificat de vot.

En el moment d’efectuar la seva votació, el soci haurà de posar la papereta escollida dins el sobre de votació, i juntament amb el certificat de vot per correu, posar-ho tot dins del sobre de retorn que serà lliurat a l’oficina de Correus o a l’empleat que hagi vingut a casa, en el cas de l’opció de vot al domicili.

Urna urnes Barca elecciones @FCBarcelona

Una urna d'unes eleccions del Barça / FC Barcelona

Les condicions del vot per correu

Cal recordar que en el cas de sol·licitar el vot per correu, el soci que ho demani no podrà emetre el vot presencial i tampoc canviar la modalitat en cas d'un nou ajornament.

I qui no hagi demanat el vot per correu, l'única manera que tindrà per participar en les eleccions serà fer-ho el 7 de març de manera presencial a alguna de les sis seus electorals que hi haurà: Barcelona, ​​Tarragona, Tortosa, Lleida, Girona i Andorra.

Tot i els condicionants, com el fet que per primera vegada a la història es podrà votar per correu, cap dels tres candidats (Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa) saben què passarà amb els votants i els seus vots.

 

Imatge principal: l'escut del FC Barcelona, a la porta de les oficines / Maria Contreras