Un solitari gol de Griezmann en els primers minuts de partit ha donat al Barça un dels Gampers menys atractius dels últims anys. Sense públic i amb el Barça en conflicte amb si mateix, els de Koeman s'han endut la victòria per la mínima contra l'Elx (1-0).

El Gamper acostuma a ser una festa per fer la presentació oficial de l'equip davant l'afició, però aquest any, òbviament, no ha pogut ser així. Molts, fins i tot la família Gamper, preferien que no es jugués, però el cert és que Barça i Elx s'han disputat la 55ª edició d'un Trofeu Joan Gamper més descafeïnat que mai.

El gol matiner de Griezmann encarrila el Gamper

El Barça ha començat el partit molt encertat, i pràcticament en la primera jugada d'atac dels blaugrana Antoine Griezmann s'ha aprofitat de la tradicional societat Messi-Jordi Alba per banda esquerra per culminar una centrada del de l'Hospitalet en el primer i únic gol del partit.

Griezmann Messi Gonzalo Verdú Josema Barça Elx Gamper efe

Griezmann lluita una pilota amb Verdú i Josema. / EFE

Lluny de relaxar-se, els de Koeman s'han llençat durant la primera meitat a la cerca del segon gol però ha estat impossible. Ho han intentat de totes les formes els jugadors culers. Griezmann, a més del gol, ha tingut un parell de xuts que han acabat en no res. Messi de falta, Piqué de cap o Coutinho des de fora de l'àrea haurien pogut eixamplar el marcador però el resultat sempre era el mateix.

Si no acabava fora per poc, com en el cas de Piqué, el porter de l'Elx evitava el gol. El barceloní Edgar Badia s'ha vist molt exigit però ha demostrat el gran nivell exhibit durant la temporada passada per portar el partit al descans amb l'1-0 marcat per Griezmann.

A la tornada de vestidors, el mateix guió. Hauria pogut marcar Ansu Fati en la primera ocasió de la segona meitat, però el seu cop de cap ha marxat fregant el pal. Després Messi, bastant actiu però sense sort de cara a gol, s'ha trobat amb un Edgar Badia molt inspirat, poc abans que l'argentí donés un ensurt després que Josema el trepitgés al turmell, però el 10 s'ha aixecat sense problema.

Nino Lenglet Pere Milla Barça Elx Gamper EFE

El Elx ha plantejat un partit molt disputat. / EFE

Ansu Fati, dels millors de la segona part, ho ha intentat reiteradament però primer per mans, i després perquè el seu xut amb cama esquerra ha marxat desviat per poc, ha acabat sense veure porteria.

Han entrat de cop Trincao, Dembélé i Pjanic, que debutava amb el Barça, i ha gaudit de mitja hora de futbol per agafar rodatge. Han estat el francès i el portuguès qui haurien pogut fer el segon, però un cop més Edgar Badia s'ha mostrat imbatible, amb una espectacular aturada de reflexos al xut de Trincao.

Amb el partit igualat als últims 10 minuts, l'Elx s'ha cregut que podria guanyar el Gamper i ha trobat l'ocasió als peus de Diego Bri, però Neto, desaparegut durant tot el partit, ha fet una gran intervenció per evitar l'empat. No n'ha tingut més l'Elx i el partit ha mort amb el Barça buscant un segon gol que no ha arribat