Josep Maria Bartomeu es manté ferm i el Barça comença oficialment la negociació amb els seus treballadors per aplicar la rebaixa salarial. Ja fa unes dies que van rebre la notificació d'aquesta reducció de sous, però ara la negociació arrenca.

El Barça ha informat que aquest matí s'ha constituït formalment la mesa de negociació per a "l'inici del procediment de modificació substancial col·lectiva de condicions laborals i l'expedient de regulació de treball temporal".

Bartomeu Barça - Sergi Alcàzar

Bartomeu durant una compareixença pública / Sergi Alcàzar

En la reunió el club ha exposat als seus treballadors la complicada situació economicofinancera que viu l'entitat, remarcant que "l'afectació de la pandèmia en aquest exercici és molt més forta que en l'anterior. Ja en l'exercici passat el club va tancar amb 97 milions de pèrdues.

El Barça ha anunciat que preveu una caiguda d'ingressos superior al 30%, i una de les primeres situacions que vol afrontar és la rebaixa salarial entre els seus treballadors esportius i no esportius.

Barca escut EuropaPress

L'entrada del Camp Nou / EuropaPress

Esperant els futbolistes

El club, de la seva banda, insisteix en esperar la presència del representant dels jugadors de futbol, que precisament són els que més cobren i concentren la major part de la despesa de durant la temporada. "El club resta obert a la incorporació de la representació dels jugadors a aquesta mesa de negociació, que compleix els requisits legals establerts, d'acord amb l'article 41.4 de l'Estatut dels Treballadors", explica en el comunicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat