El Barça torna a recuperar la seva millor versió a la Lliga Santander i aconsegueix una victòria reconfortant contra l'Alabès (5-1). Moral en forma de tres punts i jornada de reflexió que acaba amb golejada al Camp Nou. Leo Messi i Francisco Trincao, amb dos doblets, i Junior Firpo, han decidit el partit.

Bona reflexió del Barça

Tot i fer rotacions i de canviar el sistema, al Camp Nou el Barça posa seny i acostuma a no donar sorpreses. Ronald Koeman sí que n'ha donat perquè ha canviat d'esquema a tres centrals, i ha donat entrada a Ilaix Moriba —que ha debutat al feu culer i a la Lliga—, Riqui Puig i Trincao. Rotacions inesperades, però intel·ligents perquè dimarts torna la Champions.

I aquest Barça tan irregular i tant confús ha canviat el xip un altre cop a la Lliga. Si entre setmana van dir mig adeu a la Copa del Rei, contra l'Alabès han demostrat ganes, ràbia i necessitat. I aquests factors han marcat el partit.

Ilaix Moriba Barca Alaves EFE

Ilaix Moriba després de perdre una pilota / EFE

Si aquesta jornada era de reflexió després del sotrac contra el Sevilla i abans de rebre el PSG, una victòria era obligada per recuperar moral i arribar en les millors condicions a la Champions. I des dels primers minuts un participatiu Trincao i un determinant Messi han liderat el Barça.

Ha costat, però finalment a la mitja hora de joc Trincao ha obert la llauna després d'una assistència d'Ilaix. Cinc minuts després, gol anul·lat a Messi per un fora de joc de Griezmann més que discutible. Però l'argentí s'ha redimit amb un golàs just abans del descans.

Messi Barça Alavés EFE

Messi davant del porter Pacheco / EFE

L'Alabès avisa

Si semblava que seria un dia complicat, amb un Alabès tancat al darrere, dues concessions defensives han donat ales al Barça. I després ha arribat el patiment habitual.

Errada defensiva d'Ilaix i gol de Luis Rioja. Lenglet ha estat retratat i Umtiti, que havia entrat al descans per Busquets, massa tou. Com sempre. I el Barça ha tornat a veure perillar el seu avantatge. Cada vegada que hi havia una mínima errada, el conjunt basc estava atent per generar perill.

El partit, controlat pel Barça durant gairebé seixanta minuts, amb el gol s'ha convertit en un anada i tornada constant. Però amb l'entrada al camp de Pedri el partit ha millorat per als interessos blaugrana.

De Jong Messi Trincao Ilaix Barca @FCB

Els jugadors del Barça celebrant un gol de Trincao / EFE

Pedri origina la sentència

Trincao ha fet el seu doblet al minut 74 després que Pedri meravellés amb una assistència perfecta que Messi no ha pogut completar. Un minut després del tercer gol blaugrana, el mateix Messi, omnipresent durant tot el partit, ha fet el seu segon golàs des de fora l'àrea. I cinc minuts després Junior Firpo ha sentenciat.

Amb el 5-1 el partit s'ha acabat i el Barça ja ha començat a pensar en el seu partit de dimarts vinent contra el PSG. I a la Lliga, en aquest 2021, el Barça només compta els partits per victòries. L'Atlètic de Madrid segueix a vuit punts.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE