El Barça guanya, aconsegueix tres punts, però no recupera el seu millor futbol. Mitja hora de Messi ha estat suficient per superar el Vila-real en un partit en què Antoine Griezmann i Arthur han estat els golejadors (2-1). Però somriure a mitges perquè Messi s'ha retirat amb molèsties.

L'efecte trident

I per fi, en la sisena jornada de Lliga al Camp Nou, ha arribat el torn de l'esperat trident. Messi, Luis Suárez i Griezmann han estat titulars i no han trigat gaire en fer mal. En la primera gran ocasió del partit, al minut 6, Messi i Griezmann han connectat a la perfecció. Córner servit per l'argentí al pal curt i el francès pentina la pilota per fer el primer gol. Feia quatre mesos que els culers no veien a casa el '10' i ha trigat ben poc en demostrar la seva determinació.

Una sensació d'ànim per a un equip tocat i que havia entrat en una minicrisi després de tornar a perdre dissabte passat al camp del Granada. Però a l'estadi culer tot és diferent i a les primeres de canvi hi ha hagut alegria. I mira que no jugava De Jong al mig del camp, que havia deixat el seu lloc a Arthur; igual que Rakitic, que tampoc figurava en l'onze respecte l'últim partit i tornava Busquets. Precisament Arthur, que sembla que s'ha acostumat a fer golassos, al minut 15 no s'ho ha pensat per fer un espectacular xut des de més de vint metres que el porter Asenjo només podria fer l'estàtua.

luis suarez barça vila real @FCB

FC Barcelona

El Barça torna a rebre

L'alegria es multiplicava entre els culers abans de la preocupació. Messi ha notat molèsties a la cuixa esquerra just abans de la mitja hora i ha hagut d'abandonar el camp durant uns minuts per rebre massatges. Des d'aquell minut i durant l'últim quart d'hora de la primera meitat, l'equip blaugrana ha fet un pas enrere i s'ha atemorit tot i que l'argentí ha continuat jugant fins al descans, quan ha hagut de ser substituït.

Semblava que la solidesa havia tornat a la defensa, però en l'última jugada de la primera meitat Cazorla s'ha inventat una genialitat. A l'estil d'Arthur, des de vint metres, s'ha trobat lliure i ha provat el xut. I Ter Stegen, imprecís, ha fregat la pilota però s'ha acabat empassant el gol groguet.

Messi lesionat Barca Villarreal EFE

A mercè de Dembélé i Fati

I la segona part s'ha convertit en un tercer partit totalment diferent: la primera mitja hora ha estat la del millor Barça; amb la lesió de Messi el Barça més moix; i ja en el segon temps el Barça més elèctric. Perquè des de la primera jugada atacant blaugrana després de la represa, Dembélé ha creat mig gol però ningú l'ha pogut acabar.

Els jugadors de Valverde no han mostrat el seu millor futbol i només esperaven les intervencions de l'extrem francès. Dembélé ha revolucionat el partit i el Vila-real també s'ha aprofitat perquè s'ha convertit en una anada i tornada constant. Ni amb l'entrada de De Jong s'ha calmat. El Barça s'havia trencat.

junior barça vila real efe

Però sí hi ha hagut un últim canvi de ritme en els últims minuts després de l'entrada d'Ansu Fati per Luis Suárez. El jove futbolista blaugrana ha estat l'espectacle dels últims deu minuts, encarant els rivals, fent jugades de crac i gairebé aconseguint el gol.

Però no hi ha hagut més canvis i en el dia del 62è aniversari del Camp Nou, el Barça ha tornat a guanyar. El conjunt blaugrana no perd a casa des de fa gairebé un any i continua invicte contra el Vila-real a casa des del 2008. El Barça recupera sensacions però torna a perdre Messi.