El Barça femení completa la fase de grups amb dubtes després d'empatar de manera sorprenent contra el Benfica a la Women's Champions League (4-4). Les blaugrana no han pogut sumar el ple de punts, però sí han confirmat que és l'equip més golejador i el menys golejat. Tot i deixar-se dos punts, continua la solidesa culer a Europa, encara que apareixen alguns dubtes. I el conjunt culer ja mira de reüll els quarts de final de la Champions femenina, on es pot trobar l'Ajax, el Häcken i el Brann.

El Barça marca i també tremola

Era un partit de Champions League, per tant, no hi havia opció de fer gaires rotacions. Jonatan Giráldez ha apostat pel mateix equip que va jugar fa una setmana contra l'Eintracht de Frankfurt, excepte Marta Torrejón, titular a l'eix de la defensa per Irene Paredes, amb un virus respiratori, i l'entrada de Gemma Font, la tercera portera culer. El Barça, ja sabent que era primer de grup, contra el Benfica, també sabent la seva classificació com a segon de grup.

Jonatan Giraldez Barca femenino
Jonatan Giráldez donant indicacions / Foto: EFE

I encara que en els primers minuts la portuguesa Jéssica Silva i l'alemanya Anna Gasper han tingut les primeres ocasions de perill per a les locals, el Barça no ha trigat gaire a posar el setge a la porteria del Benfica. Ocasió de Torrejón al minut 12, també de Caroline Graham Hansen al 14, i sumant encara més oportunitats clares per moure el marcador. I ha estat la noruega Hansen qui ha fet el primer gol culer al minut 18, de cap, després d'una gran centrada de Lucy Bronze (0-1). I al minut 20, centrada de Graham i gol de Patri Guijarro (0-2).

El Barça, molt superior, però també adormint-se una mica en defensa. I això ho ha aprofitat Marie-Yasmine Alidou abans de la mitja hora de joc per retallar distàncies després d'una increïble assistència de taló de Silva (1-2). Un travesser de Lucy Bronze i poc més del Barça, que ha vist com just abans del descans novament Alidou ha marcat per empatar el partit per sorpresa de tothom i sumar el seu particular doblet.

Barca femenino celebracion gol
Les jugadores del Barça celebrant un gol / Foto: EFE

Sorpresa absoluta del Benfica i primers dubtes del Barça

Però el Barça, disconforme i havent rebut una remuntada fins ara mai vista des que és un club professional, ha posat en marxa novament la seva màquina de fer gols. I al minut 54 ha arribat el segon de Graham Hansen, per evitar un resultat que generés dubtes (2-3). Però Alidou ha fet el seu hat-trick al minut següent, que hagués suposat una altra vegada l'empat, però que finalment ha estat mal anul·lat per un fora de joc inexistent.

El Barça s'ha salvat i ha continuat a la seva. Més atacs culers, més oportunitats per augmentar la distància, però sense encert. I a partir de l'equador de la segona meitat han arribat els canvis culers, traient del camp Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo, espesses durant tot el matx, a més de Patri Guijarro, i donant entrada a Vicky López, Esmee Brugts i Clàudia Pina. Però el Benfica no s'ha donat per vençut i Jéssica Silva ha tornat a deixar l'empat al marcador a falta de vint minuts per al final (3-3).

Benfica femenino celebracion gol
Les jugadores del Benfica celebrant un gol / Foto: EFE

I aleshores ha arribat el moment de Lucy Bronze. La lateral anglesa del Barça s'ha fet un autogol al minut 81 (4-3) per sorpresa de tothom. Giráldez ha fet entrar Martina Fernández i Ariana Arias per buscar l'empat. I la mateixa Bronze, en una de les últimes jugades del partit, ha aconseguit l'empat (4-4). El Barça jugarà els quarts de la Champions femenina després de ser l'equip amb més punts aconseguits de la fase de grups. Però també és el primer partit de la temporada que no acaba amb victòria culer.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!