Poc més de 24 hores després de superar l'Almeria a Montjuïc (3-2) en el darrer partit oficial de l'any, el Barça ha tancat el 2023 amb una derrota contra el Club Amèrica a Dallas (2-3). Els gols anotats per Lamine Yamal i Marc Guiu a la primera part han estat insuficients per aconseguir la victòria final, alimentant les sensacions negatives sumades durant l'últim mes. L'única part positiva d'aquest bolo als Estats Units han estat els cinc milions d'euros que s'embutxacarà el club blaugrana i que cap jugador ha acabat el matx lesionat.

Primera part amb gols de Lamine Yamal i Marc Guiu

Xavi Hernández ha apostat per un XI ple de cares noves. De fet, només Christensen i Joao Félix han repetit titularitat respecte al partit contra l'Almeria disputat fa unes hores. Precisament, els dos futbolistes que van marxar substituïts al descans. Els altres jugadors, a excepció de Lamine Yamal i Frenkie de Jong, formen part de les categories inferiors blaugranes. Un onze de circumstàncies que, tanmateix, ha pogut oferir una primera part positiva.

El Barça celebra el gol de Lamine Yamal contra el América / Foto: EFE

I és que, només sis minuts més tard de l'inici del partit, Lamine Yamal ha exhibit tot el seu talent anotant un gol espectacular, generat a través d'una gran jugada individual des del sector dret, que ha acabat amb un xut creuat impossible d'aturar per al porter mexicà. Després de la genialitat del futbolista format a la Masia, l'Amèrica ha estat capaç d'igualar el matx amb un cop de taló Quiñones. Així i tot, la superioritat barcelonina ha continuat present al Cotton Bowl i, prop de la mitja hora de partit, Marc Guiu ha demostrat que continua tenint l'olfacte golejador intacte. El català ha recollit una gran centrada d'Héctor Fort des de la banda dreta i ha enviat el partit al descans amb avantatge blaugrana (2-1).

Remuntada mexicana per acabar el 2023

Tanmateix, el Barça no ha pogut emular aquest resultat en la segona part. L'Amèrica ha tornat del pas per vestidor mostrant una major intensitat i al minut 50 ha tornat a igualar el partit, de nou a través d'un gol de Quiñones, aquest cop aprofitant un greu error defensiu del central Cubarsí. Amb el resultat a taules, Xavi ha volgut reaccionar introduint Cancelo i Lewandowski per intentar buscar el triomf.

El América celebra el tanto de la victoria ante el Barça / Foto: EFE
L'Amèrica celebra el gol de la victòria contra el Barça / Foto: EFE

Però res més lluny de la realitat, el Barça no ha sabut trobar les vies del gol. Qui sí que ho ha sabut fer, en canvi, ha estat Henri Martín, que ha segellat la remuntada mexicana quan faltaven vuit minuts per al final del temps reglamentari gràcies a una rematada de cap que ha sobrevolat Diego Kochen, porter que ha entrat a la segona part al lloc d'Astralaga. Una derrota valorada en cinc milions d'euros que els culers voldran oblidar com més aviat millor. El pròxim compromís dels de Xavi Hernández serà el 4 de gener de 2024, quan visitin el camp de Las Palmas en un partit emmarcat en la 19a jornada de Lliga.