Tranquil·litat culer després d'un nou partit desesperant per tancar l'any 2023. El Barça s'ha acabat imposant a l'Almeria (3-2), el cuer de LaLiga EA Sports, en un partit boig a Montjuïc i que ha hagut de resoldre Sergi Roberto. Un doblet del capità del Barça i un altre gol de Raphinha han donat tres punts molt reconfortants al Barça per marxar de vacances de Nadal sense més incendis.

Desesperació a Monjuïc

El Barça havia de tancar l'any amb una victòria i Xavi Hernández ha posat tot el seu arsenal al camp. Moltes baixes al mig del camp, i amb Fermín López i Sergi Roberto com a interiors. La resta, l'equip esperat i amb l'obligació de treure els tres punts contra un Almeria ultradefensiu i somiant amb l'últim partit contra els culers, que van aconseguir la seva primera victòria de la història contra el Barça.

Sergi Roberto lucha por un balón con Arribas durante el Barça - Almeria / Foto: EFE
Sergi Roberto jugant contra l'Almeria / Foto: EFE

Sobre la gespa semblava que el Barça no hauria de tenir problemes. Amb la pilota, dominant el joc i creant ocasions. Joao Félix, molt insistent en els primers minuts, ha estat el que ha generat més xuts. També ho ha provat Sergi Roberto, sempre animant i accelerant el ritme. I, fins i tot, s'han atrevit Joao Cancelo i Raphinha. Però gairebé sense espais, amb un Almeria molt junt, el Barça ha començat a desesperar.

A la mitja hora de joc, però, ha arribat el gol de la tranquil·litat, de Raphinha, després d'afusellar amb una pilota morta des de dins de l'àrea petita (1-0). Un Barça ja més tranquil que ha estat a punt de fer el segon a través de Robert Lewandokwsi. Però el més greu de tot ha estat que novament s'ha relaxat, Andreas Christensen gairebé regala l'empat, i just abans del descans Leo Baptistao ha superat el porter Iñaki Peña i s'han confirmat les taules (1-1) després d'una llarga revisió del VAR. Desesperació total dels culers presents a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, que han dedicat una sonora xiulada quan els futbolistes blaugrana es dirigien al vestidor.

Sergi Roberto, Fermín López y Gündogan decepcionados tras encajar un gol en el Barça - Almeria / Foto: EFE
Moment després del gol de l'Almeria / Foto: EFE

Recuperació del Barça i victòria

Xavi Hernández ha hagut de reaccionar des de la banqueta i ha deixat fora Christensen i Félix, donant entrada a Ferran Torres i Jules Kounde. Uns canvis molt necessaris perquè han revolucionat el partit. Primers minuts d'ocasions culers, amb dues oportunitats clares de l'extrem valencià, tres de Lewandowski i un cop de cap de Kounde. I novament després d'un córner, al minut 60, Sergi Roberto ha fet el segon gol culer després d'una rematada de cap perfecta (2-1).

El Barça, recuperant confiança i fent un pas endavant en el segon temps. I amb el marcador a favor, ha estat el moment de donar entrada Oriol Romeu per Fermín. Però aquest equip està de pega i després d'una errada d'Iñaki Peña, Edgar González ha tornat a empatar al minut 72 (2-2). Aleshores ha entrat al camp Lamine Yamal i ha tornat a canviar l'ànim dels culers. El Barça ha seguit picant pedra i generant ocasions, fins que Sergi Roberto, el capità, ha completat el seu doblet amb un gol al minut 83 (3-2).

Gol Sergi Roberto Almeria EFE
Sergi Roberto celebrant un dels seu gols amb Raphinha / Foto: EFE

Però com que aquest Barça és un equip ple de pegues, ha estat a punt de rebre un nou gol en els últims minuts, però el porter Iñaki Peña, ara sí, ha fet una aturada descomunal. I Sergi Roberto podria haver completat un hat-trick si el seu xut no arriba a topar amb el travesser. El Barça, patint com sempre, acomiada el 2023 a l'Estadi Olímpic Lluís Companys amb una victòria balsàmica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!