El Barça s'acomiada de la pitjor manera de l'Eurolliga després d'una nova derrota contra el Mònaco (78-66) en el partit pel tercer i quart lloc de la Final Four. Tot i que Nikola Mirotic s'ha convertit en el màxim anotador del duel, els blaugrana han tornat a estar deprimits al Zalgirio Arena i s'acomiaden desconsolats de Kaunas.

El Barça no aixeca el cap contra el Mònaco

El Barça ha seguit trist i encara pensant en la decepció del passat divendres contra el Reial Madrid. També ha passat contra el Mònaco que els blaugrana han hagut d'anar a remolc. Perdent des d'un inici i sense estar fins de cara a cistella. Molts dubtes culers i molt males sensacions sobre la pista.

Amb Nikola Mirotic carregant-se de faltes i seguint sense anotar. Només Àlex Abrines, amb dos triples en el primer quart, i Tomas Satorsanky han mantingut el nivell blaugrana. I Sertac Sanli, una ombra en les semifinals, ha fet els seus dos primers punts. I res més. Com si fos un miracle. Però és que el Mònaco ha dominat en un primer quart indigne del Barça (24-13).

Però és que en el segon quart tampoc hi ha hagut millora i el Barça ha passat dels 13 punts als 15 anotats en els següents 10 minuts. Els primers 3 punts de Mirotic amb un triple, bona aparició Jan Vesely i de Nikola Kalinic, però no suficient. El Mònaco, amb unes bones actuacions d'Alpha Diallo i de Matthew Strazel, i fent molt mal en el joc interior, han deixat el Barça a una distància de 16 punts al descans (44-28).

Mirotic desperta massa tard

El Barça ha tingut una lleu millora al tercer quart, amb dos triples de Mirotic, pas endavant de Nico Laprovittola i l'aparició d'alguns secundaris, però no n'hi ha hagut prou per recuperar-se. Sí que defensivament hi ha hagut més consistència i s'ha deixat el Mònaco amb només 16 punts en el tercer quart. Però ha estat insuficient perquè els blaugrana només n'han anotat 17 punts (60-45).

I els grans protagonistes han començat a ser Rokas Jokubaitis amb els seus alley-oop i el jove James Nnaji amb les seves esmaixades i la seva efervescència a Kaunas. El Barça ha tingut els seus millors minuts a la Final Four en el tram final contra el Mònaco, però els francesos ja estaven a una distància inabastable. I ni que Mirotic s'hagi convertit en el màxim anotador del partit amb 15 punts ha estat suficient. El Barça acaba quart classificat de l'Eurolliga 2022/23.