A l'estadi de Los Cármenes, com al de El Sadar, el Barça no ha estat capaç de gestionar l'avantatge al marcador. Un gol de Luuk de Jong atorgava momentàniament els tres punts als de Xavi Hernández, però l'empenta del Granada ha acabat per premiar-los amb un repartiment de punts just.

Un dels grans al·licients des de ja abans de començar el partit ha estat la primera titularitat de Dani Alves a la Lliga Santander des de la seva tornada al Barça. Ha jugat des del xiulet inicial de Pablo González Fuertes en lloc del ja recuperat Sergiño Dest i d'Òscar Mingueza, i precisament de les seves botes, naixia el primer del Barça. Una centrada mesurada al cap de Luuk de Jong permetia al neerlandès desnivellar el marcador de manera legal. Ja havia superat Maximiano amb el cap al minut 8, però un fora de joc previ de Gavi ha posposat la celebració de gol de l'ex del Sevilla fins al minut 58 fruit del 0-1.

luuk de jong gol granada fc barcelona efe

Luuk de Jong, celebrant el 0-1 / EFE

Una primera meitat descafeïnada

Robert Moreno s'ha sortit amb la seva. El Granada ha estat molt solvent en defensa i ha aconseguit que la circulació de pilota del Barça no hagi estat tan fluida com hagués desitjat Xavi. Gavi no ha tingut la incidència en el joc que venia assumint en les darreres cites de l'equip. Qui més ho ha intentat ha estat, un cop més, Ousmane Dembélé.

El francès, amb més o menys èxit, ha estat molt participatiu i ha sigut qui més ha provat d'esfondrar la fortalesa nassarita. Ha ofert una de freda i una de calenta. Amb tot, quan ha aconseguit carburar, ha fet tremolar a un Carlos Neva que ha estat la seva ombra durant els 81 minuts de partit que ha disputat l'extrem blaugrana. No obstant això, l'ocasió més clara de la primera meitat ha arribat al minut 26, quan Darwin Machís ha obligat Ter Stegen a treure una mà salvadora a baix.

dembele luis milla granada fcbarcelona efe

Dembélé, envoltat de jugadors del Granada / EFE

Al Barça se l'ha endut el corrent

La segona meitat ha anat de menys a més i poc ha tingut a veure amb la primera. Si abans del descans s'ha vist una partida d'escacs poc estimulant, a la segona ha engegat un altre partit diferent. Des de l'encert de Luuk de Jong marcant el 0-1, els andalusos han apujat el ritme i, per moments, els nervis han dut a ambdós equips al contacte físic. Concretament, quatre targetes grogues pel Barça i una per al Granada. Una de les que han vist els culers, traduïda en expulsió per a Gavi en sumatori a l'amonestació que ha rebut al minut 22.

I com aquell qui diu, la gota ha aconseguit foradar la pedra. Amb deu jugadors sobre la gespa, el Barça ha aguantat les escomeses del Granada fins al minut 89. Un servei de cantonada dels locals ha propiciat el mal rebuig de la defensa del Barça que ha precedit el gol de la igualada d'Antonio Puertas. I així, els andalusos frenen la bona dinàmica del Barça i allarguen a set la seva ratxa de partits invictes.