El Barça ha superat amb bona nota el primer partit del 2022, una visita trampa al Mallorca marcada per l'espectacular allau de baixes de l'equip de Xavi Hernández, que entre positius per Covid-19, lesionats i sancionats no disposava de 16 jugadors. És per això que el triomf contra el Mallorca té un gran valor afegit que certifica que el conjunt blaugrana va en clara tendència ascendent, una gran notícia per encarar la segona volta de la temporada amb optimisme després d'una primera part del curs per oblidar.

L'equip blaugrana, especialment a la primera part, ha rendit a un gran nivell, deixant clar quin és l'estil de joc, siguin qui siguin els futbolistes. Pressió avançada, joc per bandes i amb la pilota com a gran protagonista. Així ha dominat la situació i ha evitat excessius sofriments defensius, fins que l'encert en la rematada ha acabat per desnivellar el marcador. Després d'una primera volta de Lliga molt dolenta, el Barça queda a un sol punt de les posicions que donen accés a la Champions League.

Mallorca Barça EFE

Luuk de Jong ha enviat una xilena al travesser / EFE

Luuk de Jong, estrella inesperada de la victòria del Barça

La gran nota positiva del partit ha estat Luuk de Jong, el protagonista inesperat de la victòria. El davanter neerlandès, descartat per Xavi Hernández, ha estat titular per la falta d'efectius i ha començat molt malament el partit, amb un xut des de la frontal de l'àrea que ha sortit fora de banda. De Jong, però, no ha abaixat els braços i en només un minut ha començat a reivindicar-se amb dues rematades als pals. El primer, de davanter centre nat, en tocar amb la puntera de la bota una pilota solta. El segon, impressionant, una xilena preciosa que s'ha estavellat al travesser. Finalment, Luuk de Jong ha trobat el premi just abans del descans, en aprofitar una mala sortida del porter Manolo Reina per marcar, amb el cap, el 0-1.

El bon partit de Luuk de Jong no canvia l'opinió de Xavi Hernández sobre el seu futur, ja que el Barça continuarà buscant-li una sortida, però sí que canvia el seu caixet i en el club esperen que algun equip més s'afegeixi a la licitació, en la qual en aquests moments només estan el Cadis i el Fenerbahçe turc. La recerca de davanters per part de diversos equips pot provocar que De Jong s'afegeixi a més llistes de desitjos i permeti que el Barça li doni sortida a un jugador que no entra als plans de Xavi Hernández.

Vaig picar Mallorca Barça EFE

Mateu Lahoz, assenyalant una falta davant de l'atenta mirada de Piqué / EFE

Mingueza, la nota negativa del partit

La victòria del Barça a Palma de Mallorca també ha deixat jugadors assenyalats. El més evident ha estat Òscar Mingueza, que una altra vegada ha demostrat tenir un nivell molt just per jugar al Barça. El defensa, aquest diumenge lateral dret, ha tornat a ser desencertat, tant amb la pilota als peus com en les accions defensives, arribant tard a diverses pilotes i cobertures i provocant alguna falta perillosa evitable.

Mingueza, però, no és l'únic assenyalat del partit, ja que també cal afegir dos jugadors que han estat baixa i que són teòricament insubstituïbles, però que ningú no ha trobat a faltar. Un és Sergio Busquets, que ha estat excel·lentment substituït per Frenkie de Jong i Nico González, que amb una gran mobilitat i clarividència amb la pilota als peus han tret molt bé la pilota des de darrere, ajudats per Piqué i Riqui Puig. L'altre ha estat Jordi Alba, ja que mentre Mingueza ha naufragat al lateral dret, Araujo ha sobresortit a l'esquerre, tapant la seva banda i trepitjant línia de fons en diverses ocasions.

Imatge principal: Luuk de Jong, celebrant el seu gol contra el Mallorca / EFE