El tram final de la temporada del Barça no està tenint gaire història. O això sembla a simple vista. Des de fa ja diverses setmanes fins i tot els més optimistes es van oblidar de lluitar-li la Lliga al Reial Madrid, que va aixecar el trofeu amb mereixement. Amb la lliga tenyida de blanc, els blaugrana s'han hagut d'enfocar en aconseguir objectius menys ambiciosos, però més realistes.

El Barça no podia permetre's no ser segon

El primer va ser assegurar-se la presència en la pròxima edició de la Champions League, una cosa que va succeir quan el gol de Jordi Alba en l'afegit va donar la victòria al camp del Betis. I el segon i últim objectiu era el de segellar la segona posició en el campionat domèstic, que s'ha produït després de l'empat en el camp del Getafe.

Jordi Alba celebracion Gavi Barca Betis EFE
El gol de Jordi Alba a Sevilla va certificar la classificació per a la Champions / EFE

Amb aquesta segona posició, el Barça té un triple premi. El primer, el prestigi que suposa quedar segon en una temporada tan convulsa. Un equip de la dimensió del FC Barcelona no pot permetre's acabar per darrere de Sevilla o Atlètic i, si ja és prou càstig veure com el màxim rival ha guanyat la lliga, encara ho seria més si entre els dos hi hagués algun equip més.

El segon dels premis és econòmic. Tal com es fa la distribució dels premis a la lliga espanyola, una millor posició a la taula final repercuteix en els ingressos a final de temporada, i l'economia del Barça no està per menysprear qualsevol ingrés que pugui ajudar els comptes del club.

El Barça lluitarà per tots els títols

I el tercer premi, i no per ells menys important, és l'esportiu. I es tracta d'un premi que pot acabar tenint influència en els dos anteriors. Perquè en haver quedat en la segona posició, Xavi Hernández s'ha assegurat que el seu equip serà present en la pròxima edició de la Supercopa d'Espanya.

Aubameyang OK Barca EFE
L'empat a Getafe, suficient per ser segons / EFE

Amb el format actual, els dos primers classificats i els dos finalistes de Copa són els encarregats de disputar-se aquesta competició, i el Barça hi serà. Els altres participants seran el Reial Madrid, com a campió de Lliga, el Betis, en qualitat de campió de la Copa del Rei, i el València com a finalista d'aquesta competició.

D'aquesta forma, el Barça sap que tornarà a disputar totes les competicions disponibles, la qual cosa dona opció a sumar un títol a les vitrines del Camp Nou, una cosa que no ha succeït aquesta temporada. Això permetria recuperar el prestigi, i el premi econòmic tampoc no seria una cosa menor. Per tot això, encara que quedar segon no és una cosa que s'hagi de celebrar en un club com el Barça, sí que és una cosa que s'havia d'aconseguir, per evitar mals majors.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, durant un partit del Barça / EFE