El Barça femení necessitava la victòria al Camp Nou per acomiadar l'any 2022 amb els deures fets a la Women's Champions League i ho acabat aconseguint. Hi ha hagut golejada esperada contra el Rosengard (6-0), el cuer, en l'últim partit de la fase de grups de la Champions femenina. I les blaugrana tornen a arribar als quarts de final de la màxima competició europea, aquesta vegada establint un nou rècord de gols.

Un Barça femení molt superior i sense oposició

Tot i les rotacions que Jonatan Giráldez ha fet en el seu equip, el Barça ha seguit amb la mateixa dinàmica de sempre. I una de les més jugadores amb més gana, Asisat Oshoala, s'ha convertit en una de les primeres protagonistes. La davantera nigeriana ha amenaçat la porteria rival des de l'inici, acompanyada de Clàudia Pina i de la lateral Marta Torrejón, més ofensiva que mai.

Salma Paraulluelo Barça femenino Rosengard / Foto: EFE
Salma Paraulluelo jugant contra el Rosengard / Foto: EFE

I al minut 10, després d'una pilota al pal d'Aitana Bonmatí, Oshoala ha obert el seu compte golejador. 6 minuts després, confirmació del doblet amb un gran cop de cap des de l'àrea petita a centrada de Mariona Caldentey, que ha estrenat titularitat al Camp Nou. La confirmació d'un Barça molt superior a les rivals i que ha començat el partit sense oposició.

Tot i els més intents d'Aitana, les curses de Salma Paraulluelo i les ocasions més clares d'Oshoala, no hi han hagut més gols fins al final de la primera part. Abans, penal no xiulat a favor del Barça passada la mitja hora per unes mans dins l'àrea del Rosengard. I ja en temps de descompte, nou penal que ha estat mal assenyalat fora l'àrea. Però això ho ha resolt Mapi León amb un golàs de falta abans de marxar cap als vestidors.

Asisat Oshoala Barca femenino
Asisat Oshoala celebrant un dels seus gols contra el Rosengard / Foto: EFE

Ampliant el rècord a la Champions femenina

I si a la primera part les dades ho explicaven tot, amb 20 arribades perilloses del Barça i 11 xuts a la porteria del Rosengard, per cap ocasió de gol de les sueques, al segon temps no han canviat gaire les coses. Les jugadores culers han sortit molt activades mentre semblaven voler una altra golejada per tancar la fase de grups. I ha estat Fridolina Rolfö qui ha engaltat una gran volea des de dins l'àrea per perforar la porteria del Rosegnard just en el segon minut del segon temps. I tres minuts després, errada de la portera sueca i el cinquè gol de la nit per a Torrejón.

Mentre la portera Gemma Font era una més de les 28.720 espectadores presents al Camp Nou, han arribat els primers canvis, donant entrada a Patri Guijarro, Laia Codina i Nuria Rábano per Pina i les golejadores Mapi i Rolfö. Però just immediatament després, gol poderós de la central Irene Paredes a la sortida d'un córner per encara sentenciar més el partit a falta de 20 minuts per al final. I Alexia Putellas s'ho mirava de ben a prop.

I el Barça ha donat entrada Vicky López (de 16 anys) i Bruna Vilamala per Oshoala i Paralluelo, sense voler arriscar més, encara que ha tingut ocasions de sobres per fer més gols, ha donat per bo aquest set contra el Rosengard per acomiadar-se del 2022. Les blaugrana jugaran els quarts de final de la màxima competició europea una temporada més i al març del 2023 s'enfrontaran amb un segon de grup, que podria ser el totpoderós Olympique de Lió. I el Barça estableix un nou rècord golejador en una fase de grups de la Champions League femenina després de fer un total de 29 gols en els sis partits disputats.