El Barça ha anunciat que, després de la poca entesa entre les parts, retira les seves intencions de jugar als Estats Units, almenys aquesta temporada. D'aquesta manera la proposta de la Lliga i de Javier Tebas per portar el partit entre el Girona i el Barça del 26 de gener a Miami, acaba en papers mullats.

"La Junta Directiva del FC Barcelona ha acordat deixar sense efecte la seva disposició a jugar a Miami el partit contra el Girona FC, després de constatar la manca de consens existent al voltant d’aquesta proposta", diu el comunicat del club.

Una proposta acceptada de bon grat pel club blaugrana perquè "estava i està disposat a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de Lliga". Però tot i acceptar que "els beneficis es repartissin entre tots els Clubs de Primera i de Segona Divisió, seguint el mateix criteri de repartiment dels drets de televisió", ha acabat considerant que la falta de consens ha estat clau per la marxa enrere.

Estelada Barça Girona EFE

EFE

El Barça afegeix que "considera que mentre no s’assoleixi un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar". Un avís cap a Tebas i cap als organitzadors, que veuen com la seva proposta acaba sense efecte. Aquest any no es jugarà als Estats Units i ja veurem si en un futur s'acaba aconseguint.

El Girona respecta el Barça

El Girona ha emès un comunicat respectant la decisió del Barça, però donant suport a la Lliga i als acords per promocionar la competició: "Davant la decisió del FC Barcelona de no continuar endavant amb el partit que l’havia d’enfrontar al Girona als Estats Units, el club de Montilivi vol expressar el seu respecte a la posició de l’entitat blaugrana. Afegir també que el Girona FC continuarà donant suport a les iniciatives que ajudin a promoure la Lliga més enllà de les fronteres de l’estat espanyol, de la mateixa manera i amb la mateixa actitud que ho va fer quan se li va proposar participar en el partit als Estats Units".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat