No s'ha pogut confirmar el somni de molts culers. Leo Messi ha acabat descartant tornar al Barça i ha apostat per l'Inter Miami dels Estats Units. L'astre argentí no podia esperar més i tampoc es volia arriscar a un nou capítol com el de fa dos anys, i per això ha valorat totes les opcions i finalment s'ha decantat pel projecte de la MLS.

Messi, que ha explicat que li hagués agradat poder tornar al Barça i també ha revelat que vol tornar a treballar-hi en un futur perquè és casa seva, ha rebut una resposta del club blaugrana. El Barça ha emès un comunicat després de les paraules del millor futbolista de la història culer.

Leo Messi Barca / Europa Press
Leo Messi celebrant un gol amb el Barça / Europa Press

El comiat del Barça a Leo Messi

El Barça reconeix que va arribar a presentar una oferta després de l'OK de la Lliga al pla econòmic previst. A més, destaca la predisposició tant de Messi com del club blaugrana de retrobar-se aquest estiu. Però també ha reconegut que ja fa dos dies que saben quina és la decisió final de Messi: "Dilluns passat, dia 5, Jorge Messi, pare i representant del futbolista, va traslladar al president del Club, Joan Laporta, la decisió del jugador de fitxar per l’Inter de Miami, tot i tenir una proposta presentada pel Barça".

Laporta va acabar entenent la decisió de "Messi de voler competir en un campionat amb menys exigències i més allunyat del focus i la pressió a la qual ha estat sotmès en els darrers anys", segueix dient el comunicat del Barça. Però és que això no ha estat tot perquè les dues parts ja han parlat d'un futur "gran homenatge del barcelonisme" a Messi. I ha de ser una trobada obligada perquè "ha estat, és i serà sempre estimat pel Barça".

Leo Messi aplaudiments Barça Tottenham   EFE
Leo Messi aplaudint durant un partit del Barça / Foto: EFE

Ja mirant quan podria ser aquest homenatge a Messi, s'espera que el dia encara trigui en arribar. Des del Barça pensen que el millor moment serà amb l'estrena del nou Camp Nou, que no serà abans de finals del 2024. Per tant, encara haurem d'esperar un temps per veure Messi novament a casa seva. Però qui sap si potser abans es retroben en algun partit amistós per terres americanes.

La realitat és que ha estat una crònica d'un retorn impossible i que ha estat més realista que mai. El Barça no està bé a nivell econòmic i no es pot permetre el retorn de Leo Messi. Ara Joan Laporta i companyia han de reconduir el camí i buscar noves il·lusions.

Leo Messi sonrie Barca Europa Press
Leo Messi somrient després d'un gol del Barça / Foto: Europa Press

El comunicat del Barça del fitxatge de Leo Messi per l'Inter Miami

Dilluns passat, dia 5, Jorge Messi, pare i representant del futbolista, va traslladar al president del Club, Joan Laporta, la decisió del jugador de fitxar per l’Inter de Miami, tot i tenir una proposta presentada pel Barça davant la voluntat expressada tant pel FC Barcelona com per Lionel Messi de tornar a vestir de blaugrana.

El president Laporta va entendre i respectar la decisió presa per Messi de voler competir en un campionat amb menys exigències i més allunyat del focus i la pressió a la qual ha estat sotmès en els darrers anys.

Tant Joan Laporta com Jorge Messi també es van emplaçar a treballar conjuntament per promoure un gran homenatge del barcelonisme a un futbolista que ha estat, és i serà sempre estimat pel Barça.