S'ha acabat. Leo Messi no jugarà en el Barça la temporada que ve. "Aniré a l'Inter Miami", ha confirmat l'astre argentí en una entrevista conjunta a Sport i Mundo Deportivo. El serial Messi, doncs, s'ha acabat un 7 de juny, amb el mercat d'estiu encara tancat, una decisió dolorosa per al barcelonisme, que en les últimes setmanes s'havia il·lusionat amb tornar a veure a Leo Messi, el millor jugador de la història del Barça, amb el 10 a l'esquena i el braçal de capità. "Tenia moltes ganes, molta il·lusió de poder tornar, però, d'altra banda, després d'haver viscut el que vaig viure i la sortida que vaig tenir, no volia tornar a estar una altra vegada en la mateixa situació", ha explicat Leo Messi.

La decisió ha estat un torpede en la línia de flotació del barcelonisme, que pràcticament donava per fet el retorn de Messi. "Per a mi era bonic que els seguidors coregessin el meu nom, ho gaudia. Des que me'n vaig anar, va ser una sortida estranya, m'hauria agradat acomiadar-me com s'ha fet ara amb Busi, Jordi, o com els hi va passar a Xavi i Iniesta en el seu moment. M'hauria agradat anar-me'n d'aquesta manera, poder haver-me acomiadat de la gent bé, si bé era el moment de la pandèmia i no hi podia haver gent a l'estadi", ha afirmat l'argentí.

Un serial amb 3 temporades

Després del serial del burofax, que va acabar amb Leo Messi quedant-se en el Barça per la negativa de Josep Maria Bartomeu de traspassar-lo, i d'una segona temporada, la de fa 2 anys, el final dels quals va ser la sortida de l'argentí del club blaugrana, amb el PSG com a destinació, la tercera temporada del serial Messi va començar després del Mundial de Qatar, quan es va especular sobre el seu retorn al Barça. A poc a poc, la bola de neu es va anar fent enorme, fins al punt de què el Camp Nou va començar a corejar el seu nom en el minut 10 dels partits i de què tanto Joan Laporta com Xavi Hernández no van dubtar a deixar-lo caure en públic.

Mentrestant, va anar creixent l'interès de l'Al-Hilal, que li oferia una quantitat ingent de diners per intentar convèncer-lo. L'opció de l'Inter Miami, que havia sortit mesos abans, semblava ensopida, quan la realitat era que el club de David Beckham estava treballant en silenci, sense pressa ni pausa, en la recerca de l'acord que es s'ha acabat produïnt

Messi acomiadada barça EFE
Messi, en el seu acomiadament com a jugador del Barça / Foto: EFE

Una muntanya russa de 3 dies

Tot va saltar pels aires dilluns passat, quan Jorge Messi es va deixar veure a Barcelona per deixar unes declaracions que van fer fer eclosió a l'entorn del club. "Messi vol tornar al Barça. És una opció i li encantaria. És a prop. El Barça és la prioritat", va afirmar el pare i representant del jugador. "M'agradaria que Leo tornés", va afegir Jorge Messi, que després es va reunir amb Joan Laporta a casa del president del club blaugrana.

Segons Messi, la situació es va produir perquè confiaven que ja estaria tot resolt a nivell econòmic per poder inscriure's com a nou jugador del Barça. En veure que hauria d'esperar, estar pendent de traspassos i baixades de salari, li va acabar per convèncer per reactivar l'opció d'anar-se'n els Estats Units. "La vegada que me'n vaig haver d'anar també LaLiga havia acceptat que m'inscriguessin i al final no es va poder fer. Bo, tenia por a què tornés a passar el mateix".