El Barça femení se sobreposa a les adversitats contra l'Eintracht de Frankfurt a la Women's Champions League (1-3). Les blaugrana han sabut remuntar un partit que se'ls havia complicat després d'una segona part excelsa i que s'ha completat amb el doblet de Salma Paraulluelo i un altre gol de d'Aitana Bonmatí, per ara sí liderar en solitari —amb sis punts— el seu grup de la Champions femenina i també seguir espantant a Europa.

L'Eintracht de Frankfurt colpeja primer

El Deutsche Bank Park, un escenari molt complicat per al Barça perquè era un estadi alemany. I sempre que les blaugrana han viatjat a territori alemany només havien sumat derrotes. I l'Eintracht de Frankfurt, un equip tetracampió d'Europa que tornava a la màxima competició europea després d'uns anys veient-la per la televisió. I jugava contra un Barça sense Alexia Putellas ni Irene Paredes, però tampoc amb Cata Coll, baixa d'última hora per gastroenteritis.

Barça femenino / Foto: EFE
Les jugadores titulars del Barça femení / Foto: EFE

I des del primer minut s'ha vist quin seria l'esquema del partit. Les alemanyes, molt guerreres, lluitant cada pilota i intentant molestar el joc del Barça. I les culers, massa imprecises i molt més espesses del que és habitual. Tot i que l'equip era calcat —excepte la portera— al del passat Clàssic, les sensacions d'inici han estat bastant diferents. El primer xut ha estat de l'Eintracht, de Lara Prašnikar, al minut 7. I al quart d'hora de joc ha aparegut per primera vegada, i molt tímidament, una sobrecontrolada Caroline Graham Hansen.

El Barça, molt incòmode sobre la gespa, no ha trobat espais a la zona atacant. I l'Eintracht de Frankfurt creava molt perill cada vegada que robava la pilota i muntava un contracop. Però després d'uns minuts d'incertesa i en els quals el Barça tornava a dominar el partit, han arribat els millors minuts de les alemanyes al final del primer temps. Grandíssima aturada de Sandra Paños al minut 41, però insuficient per evitar el gol de Laura Freigang just abans del descans (1-0).

Laura Freigang Eintracht Frankfurt femenino / Foto: EFE
Laura Freigang celebrant el seu gol contra el Barça femení / Foto: EFE

El Barça colpeja últim

Però aquest Barça és un equip campió i no es deixa impressionar per les rivals. I a la segona part ha sortit més reactivat i avisant amb una primera gran acció que gairebé acaba amb gol de Graham Hansen. I al minut 48, empat de Salma Paraulluelo (1-1), jugant de '9', després d'una enorme jugada d'Ona Batlle. I aquest gol seria l'avantsala d'uns minuts increïbles de conjunt blaugrana.

Aitana Bonmatí ha xutat al ninot quan tenia el segon gol culer a les seves botes al minut 52. I al 59, després d'una jugada enrevessada dins de l'àrea del Barça, ha acabat amb gol de Mariona Caldentey (1-2). I ha estat un segon gol de celebració efímera, ja que Salma ha fet el seu doblet i el tercer gol del Barça tres minuts després (1-3). I l'avantatge podria haver augmentat molt més en els minuts següents.

Aitana Bonmatí Salma Paralluelo Barça femenino celebración gol / Foto: EFE
Aitana Bonmatí i Salma Paralluelo celebrant un dels gols contra l'Eintracht de Frankfurt / Foto: EFE

El millor Barça ha aparegut a la segona part i ha deixat enrere les males sensacions que s'havien reflectit a la primera meitat. Esmee Brugts, Clàudia Pina, Marta Torrejón, Vicky López i Lucía Corrales han entrat al camp per donar descans a Graham Hansen, Mariona, Lucy Bronze, Salma i Ona. I sense més gols, el Barça per fi ha pogut trencar la maledicció alemanya per liderar en solitari el Grup A de la Women's Champions League.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!