La memòria és selectiva, també en el món del futbol. Tot i que en les darreres temporades el Barça ha aconseguit dues grans victòries contra el Reial Madrid al Camp Nou (5-1 i 5-0), el cert és que la tònica general dels darrers Clàssics a l'Estadi no és tan favorable al conjunt blaugrana com es podria imaginar.

Com a local, el Barça només ha aconseguit guanyar 5 dels últims 10 partits de Lliga contra el Reial Madrid. En l'última dècada el conjunt culer ha estat el clar dominador del futbol espanyol, però la superioritat no s'ha plasmat als duels directes amb l'equip blanc al Camp Nou. El Madrid, per la seva part, ha estat capaç d'endur-se quatre empats i dues victòries en els últims deu anys.

mosaic classic barca madrid fc barcelona

FC Barcelona

A Madrid, millor balanç

La dada és sorprenent i contrasta amb els bons resultats que han aconseguit els blaugrana al Santiago Bernabéu. Els catalans s'han endut els tres punts en set ocasions en l'última dècada, amb nits que han quedat a la memòria de l'afició culer com el 2-3 de la temporada 2016/17 amb gol de Messi a l'últim minut de partit. Tothom recorda que l'astre argenti va celebrar mostrant la seva samarreta a l'afició merengue.

Aquest dimecres el conjunt d'Ernesto Valverde tindrà l'oportunitat de trencar una estadística no molt positiva si assoleix la victòria. Tres punts que suposarien el lideratge en solitari i prendre una distància de tres punts a la Lliga sobre el conjunt dirigit per Zinedine Zidane.