S'acaba el rècord d'imbatibilitat del Barça. No hi haurà Lliga perfecta i els blaugrana cauen després de 43 jornades invictes. El Llevant ha derrotat els d'Ernesto Valverde en un partit boig, amb nou gols, i deixant en evidència la defensa del Barça en diverses ocasions (5-4). I s'ha perdut sense Leo Messi.

El Barça es trastoca

Sense la guia, sense el millor del món, sense Messi. El Barça ha sortit amb Coutinho, Suárez, Dembélé, Iniesta, Rakitic i Busquets, però amb el handicap de no poder comptar amb l'argentí i amb una descoordinada defensa. Un partit de tràmit que s'ha convertit en un autèntic maldecap contra un Llevant revolucionat i que ha confirmat el perquè és un dels equips més en forma de la Lliga.

Els valencians han sortit a per totes, amb una pressió molt alta, però davant han tingut un Barça també endollat. Al principi. En el primer tram del partit els culers, sense anar de blaugrana al Ciutat de València, han utilitzat la precisió per superar les dificultats.

Però la persistència del Llevant ha fet tremolar un Barça que ha perdut el ritme. Cada contracop del conjunt granota era una claríssima ocasió de gol. Els d'Ernesto Valverde han jugat amb foc i s'han acabat cremant.

Yerry Mina ha provocat molt descontrol a la defensa del Barça i el Llevant els ha colpejat. Primer al minut 9 deixant retratat el colombià. I després al 31, quan tothom estava fora de lloc i el Barça jugava amb deu homes per l'enèsima lesió muscular de Vermaelen. Dos gols de Boateng que han fet ressaltar les vergonyes defensives d'un Barça inconnex i sense guia. No, no hi era Messi.

Només un gol a les acaballes de la primera meitat d'un engalanat Coutinho han donat esperances a un Barça inexpressiu. Però la desfeta es faria encara més evident a l'inici del segon temps. Onze minuts i tres gols més del Llevant. Bardhi ha fet el tercer dels locals als primers segons de l'inici, i el cinquè uns minuts després. Entremig Boateng ha completat el seu hat-trick. Cinc gols encaixats del Barça, cosa que no es veia des del desembre del 2003 amb Frank Rijkaard a la banqueta.

Orgull insuficient

Però el campió no s'ha donat per vençut. Tot i la decepció defensiva, el Barça ha tret la ràbia, l'esperança i les ganes de mantenir el rècord d'imbatibilitat per acabar la Lliga sense perdre. I dit i fet, Coutinho i Luis Suárez s'han posat l'equip a l'esquena i han retornat l'esperança.

Després dels primers onze minuts fulgurants del Llevant a la segona meitat, ha arribat el torn del Barça. 5-2 de Coutinho al minut 59, 5-3 amb hat-trick de Coutinho al 64, i 5-4 de Suárez al 71 de penal. Dotze minuts d'electricitat pura del Barça.

Quedaven vint minuts per aconseguir el gol de l'empat. Però res de res. Tothom a l'atac, buscant la porteria rival i lluitant-ho tot. Però Messi no hi era.

El Barça ha claudicat. 43 jornades invicte (7 de Luis Enrique i 36 de Valverde) i s'acaba la temporada amb almenys una derrota. L'últim partit serà el proper diumenge al Camp Nou. I aquesta vegada sí tocarà acomiadar com cal Andrés Iniesta.