Exhibició del Barça Lassa al Palau Blaugrana (86-69) i victòria contundent contra un Reial Madrid que s’ha vist superat per l’asfixiant defensa dels homes de Svetislav Pesic, que ha aconseguit deixar el millor atac de la competició i un dels millors d’Europa en només 69 punts.

Partit molt sòlid dels blaugrana en els dos costats de la pista oferint una excel·lent versió defensiva i castigant amb un molt bon encert des del triple (13/26). Van passant els dies i el Barça mostra senyals de més solvència i que, realment, aquest equip pot competir contra els millors de tu a tu. Kyle Kuric, amb 16 punts i cistelles molt importants, ha estat el màxim anotador del partit.

Emotiu minut de silenci per la mort del pare de Juan Carlos Navarro abans de l’inici del matx. El que havia de ser una festa per a ‘La Bomba’ ha acabat sent un dia fatídic i el seu homenatge i retirada de samarreta s’ha posposat sense data.

Començava el partit i el Barça sortia molt seriós i amb les idees molt clares. Actiu en defensa, ofegant els espais blancs i en atac jugant amb calma. Kevin Pangos portava la batuta de l’orquestra blaugrana i castigava una i altra vegada el Madrid jugant el dos contra dos amb Ante Tomic (7 punts en 8 minuts). El croat li ha cosit un vestit a Tavares amb recursos i moviments ofensius en aquests primers minuts. Tot i la sensació de domini blaugrana, el Madrid ha necessitat poc més de 2 minuts per enganxar-se al partit, mostrar el seu desplegament ofensiu i acabar el primer quart a només 1 punt dels locals (20-19).

Dos estils dins d’un mateix quart

El segon període ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera amb un clar domini del Madrid. Transicions ràpides, despertant el seu joc ofensiu i, curiosament, sense un base pur a pista. La baixa de Sergio Llull i els minuts de descans de Facundo Campazzo han provocat que Prepelic exercís de fals director de joc. Els visitants s’escapaven (24-33) i el Barça era incapaç de trobar solucions en el seu atac, que cada cop era menys fluït. Faltaven idees i la tornada dels titulars a pista i la desconnexió mental de jugadors importants del Madrid com Anthony Randolph, que ha fet la quarta falta al segon quart, donaven vida al Barça que capgirava el resultat i es posava per davant.

Els triples de Kuric i una contundent esmaixada de Singleton, que aprofitava una autopista sense peatge a la zona blanca, feien esclatar un Palau que olorava una nit gran de bàsquet. La tensió augmentava (39-36 al descans) amb una picabaralla entre Pesic i Campazzo camí dels vestuaris. "El respecto molt com a jugador, però té massa ‘tricks’ (trucs)", explicava l’entrenador del Barça en l’entrevista del descans.

A la represa, Tavares impactava als dos costats de la pista. La seva presència és una tortura per als rivals que s’acosten a la zona i el Madrid començava a buscar-lo en atac. Però si durant el segon quart el Barça ha necessitat dels habituals titulars per tornar a enganxar-se al partit, en el tercer han estat els jugadors de banqueta que han capgirat la dinàmica per tornar a posar el Barça per davant. Un avantatge que ja no perdria mai més.

La lluita d’Oriola i els punts de Kuric

Caos al principi de l’últim quart. Nervis, tensió i els dos equips que cometien errades més pròpies de jugadors amateurs que de professionals. Fins que, novament des de la defensa, el Barça ha acabat de trencar el partit. Oriola es llançava a terra lluitant cada pilota com si fos l’última, es colpejava el pit després d’un triple i Kuric posava la cirereta al pastís amb els seu canell. El Madrid, impotent, s’havia ofegat en el sistema defensiu de Svetislav Pesic i veia com el Barça el dominava en gairebé tots els aspectes del joc.

El Palau era una festa i ni tan sols el comportament provocatiu de Campazzo, que ha acabat traient de polleguera un home de poca sang com Ante Tomic, podien frenar el vendaval blaugrana. Amb aquesta victòria el Barça es col·loca líder en solitari de la Lliga Endesa.