La Junta Directiva del FC Barcelona ha anunciat aquest dimecres que ha presentat una denúncia davant la Fiscalia Provincial de Barcelona per fets que es deriven de les conclusions de la investigació Forensic que s'ha estat duent a terme els darrers mesos per analitzar la gestió de la junta de Josep Maria Bartomeu. El club, a més, ha comunicat que el proper dimarts dia 1 de febrer, a les 11 hores i a l’Auditori 1899, Joan Laporta presentarà les conclusions del Forensic.

"Es presentaran públicament els resultats del treball d’investigació Forensic, que es va iniciar com a conseqüència de la Due Diligence Financera amb l’objectiu de detectar possibles irregularitats en la gestió del Club durant el darrer mandat presidencial. Així mateix, s’informarà de les actuacions ja endegades pel Club consistents en la presentació d’una denúncia davant la Fiscalia Provincial de Barcelona per fets que se’n deriven de les conclusions de la investigació  Forensic. La presentació, que se celebrarà a l’Auditori 1899 a partir de les 11 hores, serà a càrrec del president del FC Barcelona Joan Laporta", ha comunicat el Barça.

Josep Maria Bartomeu salida Ciutat Justicia EFE

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / EFE

Què és un forensic?

Un forensic és una investigació interna que duu a terme una companyia a la recerca de la màxima transparència. L'objectiu és aclarir determinats assumptes sobre possibles casos de frau, corrupció, sortides d'efectius, apropiació indeguda, manipulació comptable, competència deslleial...

Els forensics requereixen habitualment evidències que puguin ser aportades posteriorment en processos judicials com a proves vàlides, per la qual cosa al comunicar el Barça que ja ha presentat una denúncia es dona per fet que a la investigació s'han trobat indicis suficients.

Bartomeu fora de joc Europa Press

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça / Europa Press

Aprovada la nova Normativa de Penyes

D'altra banda, la Junta Directiva també ha anunciat que s'ha aprovat la nova Normativa de Penyes, "que adapta la regulació a la realitat actual i a la manera com el Club vol relacionar-se amb les seves penyes". "Aquest nou marc de relació pretén eliminar intermediaris i obstacles innecessaris de tal manera que, d’ara en endavant, la comunicació entre Club i penyes sigui directa i més propera", informa el FC Barcelona.

"El nou text normatiu recull i actualitza els requisits per ser penya i penyista oficial del FC Barcelona, actualitzant els criteris i establint uns mínims per tal que les associacions barcelonistes puguin ser reconegudes i, així, comptar amb tots els avantatges que el Club els pugui atorgar, com ara la compra d’entrades per als partits de tots els equips del Barça o el suport per part del FC Barcelona en aquells actes i activitats que les penyes vulguin organitzar. La nova Normativa de Penyes també recull la nova organització del moviment de penyes, que com a tret principal pretén que la relació entre penyes i FC Barcelona sigui més directa i sense intermediaris".

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del Barça / FC Barcelona