A les portes que conclogui la temporada 2023/24, el FC Barcelona està duent a terme l'habitual enquesta entre els seus socis per conèixer la seva opinió sobre diversos aspectes importants de l'actualitat de club. I entre les diverses preguntes de l'Observatori Blaugrana 2024, en destaca una que fa referència al model de club. "El Barça és propietat 100% dels socis i de les sòcies i les decisions importants s'han d'aprovar en una assemblea general o en referèndum en la qual tothom té veu. Quin model preferiria per al FCB?".

Davant d'aquesta premissa, el Barça pregunta si es vol seguir com fins ara, amb el 100% de la propietat del club en mans dels seus socis, si preferiria convertir-se en una Societat Anònima o si prefereix un model mixt, en el qual els socis disposin d'un mínim d'un51% de la propietat del club. A més, també estan les opcions "Cap dels anteriors models" o "No ho sé".

Observatori Blaugrana 2
Mail enviat per Observatori Blaugrana als socis del Barça per conèixer la seva opinió / Foto: ElNacional.cat

De la Superliga Europea al cas Negreira

Al qüestionari, a més, es pregunta als socis la seva opinió sobre la Superlliga, de què la qual el Barça és promotor, juntament amb el Reial Madrid. "Què li sembla que el Barça sigui un dels clubs adherits a aquest nou projecte de competició?", qüestiona l'Observatori Blaugrana, amb l'opció de valorar aquest fet en una escala del 0 al 10. Malgrat les traves rebudes per part de la UEFA i de LaLiga, el projecte segueix el seu curs i els promotors creuen que acabarà sent una realitat.

El Barça també es pregunta sobre l'opinió dels socis del cas Negreira, amb qüestions sobre el seu grau de preocupació, també del 0 al 10, o més obertes, com la de "Qui creu que és el màxim responsable del cas Negreira?".

Observatori Blaugrana 1
Pregunta de l'Observatori Blaugrana sobre el model de club que prefereix el club del club / Foto: ElNacional.cat

L'experiència del trasllat a Montjuïc

A més, el Barça també pregunta sobre l'experiència del trasllat temporal a Montjuïc d'aquesta temporada, l'opinió sobre la possibilitat d'instaurar el vot telemàtic, la visió sobre l'estat de les obres de l'Espai Barça i fins i tot l'opinió sobre l'ús d'aquesta temporada d'una samarreta blanca. L'enquesta també pregunta sobre l'ús de la pàgina web del club.

Com és habitual, l'Observatori Blaugrana també vol saber la valoració dels socis, del 0 al 10, de la situació esportiva, econòmica, institucional i social del Barça, i si consideren si cada un d'aquests àmbits han millorat o empitjorat respecte a la temporada anterior, a més de la valoració sobre la gestió que està realitzant la Junta Directiva encapçalada per Joan Laporta.