El Barça no ha tingut ni la més mínima oportunitat. L’Olympique de Lió ha passat per sobre de les blaugrana i les han destrossat en els primers 30 minuts. El conjunt francès ha estat una piconadora i sobretot ha destacat Ada Hegerberg, que amb un hat-trick, ha certificat per què és la Pilota d’Or. El Lió guanya la seva sisena Women’s Champions League.

No han tingut ni la més mínima oportunitat

El Barça ja havia tingut el seu premi particular en assolir la final de la Champions per primera vegada a la història. De fet, en aquesta edició, ha estat la primera vegada que un equip espanyol arriba a la final de la màxima competició europea. Arribar a aixecar el títol era gairebé un miracle però en el futbol tot és possible.

Hegberg Barça Lió EFE

El Lió arribava a la cita sent les clares favorites, eren les campiones de les tres últimes edicions, i ho han demostrat des del minut 1. El Barça ha deixat palès quina és la seva filosofia, la del toc i de possessió, però amb aquest estil no hi ha prou. Les franceses han sentenciat a les catalanes amb els seus contraatacs i en el minut 5 ja hi ha hagut el primer gol.

Marozsan ha obert la llauna i ha deixat clar quina seria la tònica. El Barça havia de vigilar les esquenes si no volien que s’acabés d’hora la final. El Lió no ha abaixat el ritme i en el minut 14 ha ampliat el marcador amb el segon. Hegerberg ha fet el primer en el seu compte personal, però és que només quatre minuts més tard, la mateixa jugadora ha fet el tercer amb un gran gol.

El Barça intentava refer-se, però no podien, no els sortia res de res. El quart ha arribat en el minut 30 i l’autora ha estat Ada Hegerberg. La noruega ha certificat davant dels ulls d’Europa per què és la millor jugadora. A partir d’aquí, les blaugrana estaven sentenciades i no reaccionaven. Hegerberg seguia fent de les seves i ha demostrat la qualitat tècnica que té en una jugada dins l’àrea que s’ha atrevit amb un barret espectacular.

Vicky Losada Andrea Pereira Barça Lió EFE

Hat-trick d'Ada Hegerberg, la Pilota d'Or

El Barça ha marxat al descans amb el 4-0 i amb una ocasió claríssima per retallar diferències just abans. Alexia ha perdonat el gol amb una rematada de cap. En la represa, el Lió ha volgut ampliar la distància en el lluminós, però la bona defensa de les catalanes ha fet que el marcador no es mogui més.

Paños ha fet grans intervencions en la segona meitat i les jugadores de Lluís Cortés han tingut la possibilitat de marcar en més d’una oportunitat. Losada, Duggan i Martens han pogut fer tres gols, però s’ha hagut d’esperar fins al minut 89 per veure la diana d’Oshoala. Al final 4-1 i toca felicitar el Lió, han estat millors.