Primera presa de contacte dels homes de Xavi Hernández en la temporada 2022/23. El Barça ha firmat un empat davant l'Olot en un d'aquells amistosos on les mirades es dirigeixen cap als noms desconeguts fins al moment. Un gol de Pierre-Emerick Aubameyang i un d'Eloi Amagat valdrien per deixar el marcador en l'1-1 final.

La doble cara de la moneda de la joventut

D'entre els onze escollits per Xavi Hernández per a comparèixer com a titulars davant l'Olot, hi hauria diversos punts d'atracció. Primerament, seria la figura de Franck Kessié, que juntament amb Pablo Torre, faria el seu debut amb la samarreta del FC Barcelona. L'ivorià, tot i actuar d'interior dret per davant de Nico González, adoptaria un rol molt posicional que no el deixaria treure a la palestra les seves virtuts principals. Tot i això, en la primera internada en què trepitjava àrea, posaria una gran centrada que Pierre-Emerick Aubameyang enviaria al travesser. Al gabonès ja se li hauria resistit el gol al minut 8. Una gran sotana de Pablo Torre precediria la bona passada cap al davanter africà, que en l'u contra u no ha estat capaç de superar Albert Batalla. Tanmateix, sí que ho aconseguiria al 19', quan Ter Stegen blocava un servei de cantonada i el projectava directament perquè l'ex de l'Arsenal resolgués amb una bona vaselina des de fora de l'àrea.

Pablo Torre només estaria sobre la gespa del Municipal d'Olot durant la primera part, però ja podria apreciar-se que l'ex del Racing de Santander està molt ben dotat tècnicament. D'altra banda, si bé Pablo Torre ha deixat molt bones sensacions, pitjor sort ha tingut l'egarenc Mika Mármol, que ha pecat d'innocència per cometre un penal que transformaria Eloi Amagat al minut 44. Marcador d'1-1 a la vora del descans.

Minuts per a Ansu Fati i Pedri

Entre molts joves talents que avui han comptat amb minuts estarien Ansu Fati Pedri González, que tornarien de les seves respectives lesions per vestir-se de curt. No tindrien gaire transcendència en el resultat final, però ha estat una gran notícia pels blaugrana tornar a veure'ls competir de nou.

Ansu Fati capitan / @fcbarcelona_cat
Ansu Fati, durant el partit entre l'Olot i el Barça / Foto: @fcbarcelona_cat

Pedri gaudiria d'una doble oportunitat per canviar l'1-1 en el marcador, però entre la falta d'encert del canari i la ràpida reducció d'Albert Batalla no arribaria el gol que donés la primera victòria al conjunt culer en aquesta posada en escena amistosa.

Així doncs, la igualada en el marcador romandria fins al xiulet final i el Barça ja fa les maletes per emprendre el vol cap a Miami el pròxim dissabte. L'Inter de Miami serà el nou repte dels culers el pròxim dimecres 20 de juliol, però el plat fort serà el diumenge 24, quan arribarà un sempre emocionant Barça - Reial Madrid.