El Barça segella la remuntada davant la Penya per 3-1 i certifica la seva presència a la final de la Lliga Endesa (60-63). L'arxienemic dels culers, el Reial Madrid, serà el pròxim rival dels blaugrana en una fase final que prendrà inici el pròxim dilluns 13 de juny.

La Penya ha tret profit d'un inici irreconeixible del Barça

Els de Šarūnas Jasikevičius buscaven assegurar el seu bitllet a la final per la via ràpida després de remuntar la victòria del Joventut en el primer partit i situar-se amb un global favorable de 2-1. Tot i això, els badalonins, encoratjats per un Olímpic ple de gom a gom, serien el reflex del caldejat ambient de l'infern verd-i-negre. Ho denotarien al primer quart mantenint a ratlla els culers, però a banda del mèrit dels locals, el devastador balanç de triples de 2/9 del Barça al descans permetria a la Penya tancar els primers deu minuts per sobre en el marcador (14-13).

I és que era evident que els visitants no es trobaven còmodes. Els alens dels 10.787 espectadors avivarien la flama d'un Joventut que encarava el partit convençut a forçar el cinquè matx de les semifinals. I de fet, els primers set minuts de segon quart servirien per esperançar als badalonins, ja que se saldarien amb un parcial de 13-4 que permetria als de Carles Durán situar-se fins a 12 punts amunt. La recepta local era molt clara: intensitat, intensitat i més intensitat. I així, l'Olímpic celebraria arribar al descans amb un marcador de 28-19 davant un Barça que seguia vagant errant sobre el parquet.

Alex Abrines Barça basket Penya @FCBbasket
Àlex Abrines, provant un llançament de tres davant la Penya / @FCBbasket

El Barça ha despertat a temps

I després de sobrepassar l'equador del matx amb una estadística d'encert en el tir paranormal, els de Jasikevičius renaixerien per reenganxar-se en l'electrònic. Els registres de la Penya seguirien estables, però el Barça milloraria la punteria, sobretot, gràcies a un Nikola Mirotic que ha aprofitat el descans per escalfar el canell i saldar un gran inici de tercer quart. Ha afegit set punts al seu casell en tan sols cinc minuts, quallant un total de 15 a la conclusió dels 40 minuts.

I mentre el Barça retallava distàncies, Ante Tomic s'encarregava de tractar de mantenir-les fent la pintura de la seva propietat. El gegant de Dubrovnik, com Mirotic pels blaugrana, ha estat d'allò més inspirat durant el tercer temps, que acabaria més igualat que mai (39-40). Ja als últims deu minuts de partit, el 33 del Barça seguiria sense perdonar ampliant l'avantatge en l'electrònic.

Brandon Davies @FCBbasket
Brandon Davies / @FCBbasket

Tanmateix, un triple de Derek Willis a dos minuts pel final per situar a dos punts als seus, apujaria els decibels del pavelló. Fins a l'últim segon, la Penya remaria i remaria, però un encert de Nicolás Laprovittola, un tir lliure fructuós de Brandon Davies, i un rebot defensiu amb valor d'or del pivot de Filadèlfia, serien suficients perquè el corrent culer fos massa pel Joventut.

Imatge principal: Mirotic, concentrat / @FCBbasket