El Barça ha aconseguit aquest dimecres un empat agredolç contra el Nàpols en l'anada dels vuitens de final de la Champions League (1-1). A priori, sumar un empat al Diego Armando Maradona és un bon resultat, ja que provoca que el Barça tingui a la seva mà la classificació, per a la qual cosa ha de guanyar en el Lluís Companys en la tornada. El problema és que els blaugrana han estat superiors en molts moments i han aconseguit posar-se per davant, gràcies a un gol de Lewandowski. És per això que l'empat d'Osimhen, en el primer xut del Nàpols en tot el partit, ha deixat una sensació agredolça.

El partit del Diego Armando Maradona era vital, una final, per la qual cosa Xavi Hernández no ha dubtat a posar sobre la gespa el seu teòric onze de gala, tenint en compte les baixes. El gran dubte era saber qui seria la parella d'Araujo en l'eix defensiu. Cubarsí venia firmant grans partits, però Xavi ha apostat per l'experiència i ha optat per Íñigo Martínez, amb Cancelo com a lateral esquerre i Koundé a  la dreta. Per al centre del camp ha optat per 4 peces, amb Christensen de pivot, al costat de De Jong, mentre que Gündogan i Pedri han jugat més despenjats. I a dalt, Lamine Yamal com extrem dret i Lewandowski en punta, deixant la banda esquerra per a les pujades de Cancelo.

Lewandowski gol Napoles Barça EFE
Lewandowski, celebrant amb Koundé el 0-1 contra el Nàpols / Foto: EFE

El Barça, de més a menys

La posada en escena del Barça ha estat molt bona, de les millors de la temporada. Els blaugrana han sortit amb intensitat, amb les línies avançades, recuperant amb facilitat la pilota davant d'un Nàpols dubitatiu. El primer avís del Barça ha arribat aviat, en el minut 3, en un xut de Lamine Yamal que ha sortit per sobre del travesser. I més clara encara ha estat la següent, també amb el jove extrem de Mataró com a protagonista. Lamine Yamal ha disparat fort, des de la frontal, obligant Meret a fer una bona intervenció. El rebot ha caigut a peus de Gündogan, que no ha pogut trobar Pedri, sol al segon pal. Els avisos encara han atemorit més al Nàpols, que es veia incapaç de sortir des de darrere amb la pilota controlada. En el minut 21, Lewandowski ha estat molt a prop de marcar, amb un xut al primer toc, després d'una gran acció de Joao Cancelo per la banda esquerra, que Meret ha enviat a córner. I només un minut després, el porter local ha tornat a ser decisiu, amb una gran intervenció a un potent xut de Gündogan.

Amb el pas dels minuts, però, el Nàpols s'ha anat recuperant, mentre que el Barça ha anat a menys. Els de Calzona han començat a trepitjar àrea, a realitzar centrades laterals i, el que era més important per a ells, a allunyar el Barça de la porteria de Meret. El Nàpols, de fet, ha estat superior en els últims 10 minuts, encara que no ha estat capaç de generar cap ocasió clara de gol.

Nàpols Barça / Foto: EFE
El Nàpols, celebrant el gol de Victor Osimhen / Foto: EFE

Lewandowski marca; Osimhen respon

La segona part ha començat amb més ritme. El Nàpols ha fet un pas endavant, per evitar que es repetís el mateix escenari de l'inici del partit, mentre que el Barça ha intensificat la pressió, per intentar recuperar el control de la situació. Amb més espais en el centre del camp, ha començat a aparèixer més Gündogan, entre línies, el que ha posat en un compromís el Nàpols. Per contra, també ha guanyat protagonisme Osimhen, descarregant el joc i provocant faltes perilloses.

Finalment, el Barça ha trobat el premi del gol després d'una llarga jugada col·lectiva. La pilota ha arribat a Pedri, que ha trobat Lewandowski amb una passada interior. El polonès ha controlat la pilota i ha disparat ras, al primer pal, per superar Meret (60'). Després d'un inici de temporada irregular, Lewandowski ha recuperat la seva millor versió i ja suma 4 partits seguits marcant, encontres en els quals ha aconseguit 5 gols. El gol ha deixat tocat el Nàpols i el Barça ha controlat amb tranquil·litat, però, com diu el refrany, a ase magre, tot són mosques. I en una acció aïllada ha arribat l'empat. El Nàpols aconsegueix connectar amb Osimhen dins de l'àrea i el nigerià li guanya la posició a Íñigo Martínez i supera Ter Stegen (70'). El gol ha donat ales al Nàpols, que en el tram final ha buscat la remuntada amb insistència, a base de centrades laterals i de córners. L'ocasió més clara ha estat una rematada d'Anguissa que ha sortit fora. El Barça, però, ha tingut la victòria en l'última acció del partit, en un xut de Gündogan que ha sortit fora per molt poc. Si els blaugrana volen disputar els quarts de la Champions, hauran de guanyar a casa d'aquí 3 setmanes.