Òscar Grau, CEO del Barça, ha sortit en roda de premsa per parlar dels pressupostos de la temporada actual. El club, amb uns ingressos rècords i unes xifres que pugen als 897 milions, ha centrat una compareixença on no s’ha escapat el debat sobre la independència de Catalunya. Entre els ingressos i l’increment econòmic, el club contempla els beneficis de jugar a la Lliga espanyola.

El màxim executiu del club no ha volgut comentar ni com actuaria ni com es posicionaria el club en cas que Catalunya esdevingui un estat independent. Més enllà de no voler-se plantejar escenaris hipotètics, Grau ha valorat en tot moment que tots els beneficis del club presentats són en base a seguir sent part de la Lliga Santander. “El pressupost està confeccionat seguint a la Lliga”, ha confessat. Unes xifres que estan previstes que el 2021 arribin als 1.000 milions d’ingressos, cosa que sense la competició espanyola seria difícil arribar-hi.

“La Lliga i el Barça han d’anar de la mà”, ha afegit Grau insistint en l’interès que el club blaugrana jugui a Espanya passi el que passi. “Demanem esport, respecte i volem seguir jugant els partits”, ha continuat dient en la mateixa línia. I en tot cas si es declara la independència, "la junta directiva es reunirà i prendrà una posició".

La independència no condiciona res

No hi ha hagut cap declaració específica i en tot moment s’ha remès al comunicat del president Josep Maria Bartomeu sobre la situació de Catalunya. La posició del club és el diàleg i la negociació.

“Tenim un equip competitiu en totes parts amb independència o no”, ha aclarit sense voler posar riscos a un Barça que necessita dels ingressos actuals per a seguir mantenint el nivell. Entre d’altres aspectes tampoc s’ha embarcat en problemes amb els patrocinadors. En uns dies que les empreses marxen de Catalunya per la inestabilitat econòmica, Òscar Grau ha assegurat que “cap ni un” dels patrocinadors ha avisat de trencar el contracte amb el club en cas d’independència de Catalunya. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat