S'engega una campanya perquè el Barça adopti el llaç groc en la seva comunicació corporativa per així donar suport i que el club "faci d'altaveu de la situació injusta que viuen els empresonats, exiliats i confinats que van promoure i defensar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre". La iniciativa conté un manifest que diverses personalitats ja han firmat.

La iniciativa explica que no va de posicionaments polítics, sinó que la intenció és "protegir i fomentar la defensa la democràcia i l'aplicació dels drets humans". A més, expliquen que la campanya d'incloure el llaç groc en la comunicació del Barça seria ser "fidels i coherents amb la història blaugrana i la seva massa social".

La iniciativa #MésQueUnLlaç ha estat impulsada per un petit grup de socis i aficionats del Barça aliens a qualsevol plataforma o partit polític. Segons expliquen, "estem profundament preocupats per la vulneració de drets i llibertats que a data d’avui afecten els presoners, exiliats i confinats de la causa general contra el referèndum de l’1-O".

Què proposen?
  • Que davant i darrere de l’eslògan MÉS QUE UN CLUB que es dibuixa a les cadires de la segona graderia, s’hi afegeixi un llaç groc.
  • Que es pengi un llaç groc als marcs dret i esquerre del display digital que es col·loca davant dels portaveus en les rodes de premsa de membres del club.
  • Que es visualitzi un llaç groc als perfils de totes les xarxes socials del club.
  • Que es visualitzi un llaç groc al marcador de l’estadi durant els partits del primer equip de futbol, i al marcador del Palau Blaugrana durant els partits dels primers equips de les seccions de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei.
  • Que es mantingui buida de manera simbòlica la cadira que presideix la llotja del Camp Nou amb un llaç groc al respatller.
  • Que es promoguin partits solidaris amistosos per tal de recaptar fons per a les defenses dels empresonats, exiliats i confinats.
  • Que es promoguin activitats solidàries de suport als empresonats, exiliats i confinats tant dins com fora de les instal·lacions del club amb el suport incondicional de l’entitat.

Fins ara hi col·laboren una cinquantena de personalitats com el músic Quico Pi de la Serra, el diputat del Parlament de Catalunya Ferran Civit, els escriptors Màrius Sarra i Roger Vinton, el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Ciurana i l'activista Liz Castro. A més ja hi ha gairebé una trentena de socis per la causa.