En un Camp Nou buit i sense espectadors el Barça ha seguit la línia marcada des del retorn del futbol la setmana passada. Nova victòria a la Lliga Santander contra el Leganés per mantenir el liderat gràcies als gols d'Ansu Fati i de Leo Messi de penal (2-0).

Un silenci estrany

El silenci ha tornat a ser protagonista a l'estadi culer després de dos anys i mig des de la primera vegada que les grades van quedar buides aquell recordat 1 d'octubre del 2017. Però també ha estat un factor clau d'un partit que ha enfrontat el líder de la Lliga contra el cuer.

pique recio barça leganes efe

Si en la darrera jornada el futbol del Barça va tornar a engrescar després de l'aturada forçada pel coronavirus, aquesta vegada no ha desentonat, però no ha estat el mateix. L'alçada d'un enorme Camp Nou sense ànimes ha engolit l'esperit d'un Barça que ha topat una vegada i una altra contra el Leganés.

El partit semblava senzill per als blaugrana, però el Leganés ha decidit tancar-se al voltant de la seva àrea i prohibir al Barça filtrar cap pilota. La possessió ha estat totalment monopolitzada pels locals, mentre els madrilenys anaven sobrevivint i intentant evitar que Leo Messi entrés en joc. Però no comptaven amb el factor Ansu Fati.

ansu fati barça roque mesa leganes efe

Tothom sabia que quan Messi es decidís a fer un pas endavant, el cuer patiria. I dit i fet. Després d'algunes centrades a l'àrea amb resultat fallit, diagonal clàssica de l'argentí, anant a buscar la pilota al cercle central, i els astres s'han alineat.

Junior Firpo, que no destaca gaire per la seva lluita, s'ha vestit d'Arturo Vidal per endur-se una pilota al vèrtex esquerre de l'àrea del Leganés. I després ha estat Ansu Fati qui, amb la seva desimboltura habitual, s'ha atrevit a fer un xut sec i a baixa alçada per fer el primer gol pocs minuts abans del descans.

ansu fati barça griezmann efe

Messi resol

Però dels pocs espais de la primera meitat s'ha passat a un canvi de joc a la segona. El Leganés, obligat a marcar per treure rèdit del duel en forma de punts, ha passat a mode ofensiu. I com que s'han generat espais i ha entrat Luis Suárez per acabar de sentenciar, el Barça només ha hagut de madurar el partit i esperar el segon gol.

Griezmann ha marcat al 65 però el VAR ha anul·lat el gol per un fora de joc previ de Semedo. I dos minuts després Messi s'ha inventat una jugada individual, marxant de quatre rivals, per acabar rebent falta dins l'àrea i disposant d'un penal a favor. Messi no ha fallat des dels onze metres.

Leo Messi Barca Leganes EFE

Els últims vint minuts han estat amb més control del Barça i poc patiment. El Leganés ha posat a prova la defensa blaugrana, però aquesta vegada no hi ha hagut esquerdes. El liderat segueix sent del Barça una jornada més.