El Barça s'ha retrobat perquè ha tornat als orígens, a evitar els experiments, i ha guanyat amb facilitat. El Leganés no ha estat rival en cap moment i els gols de Griezmann, Lenglet, Messi i Arthur han certificat la victòria més còmoda fins ara del Barça de Quique Setién (5-0). I els blaugrana estaran en el sorteig dels quarts de final de la Copa del Rei.

Prou experiments

Calia refer-se després de la derrota de València i el Barça ho ha fet amb una cara coneguda. Setién ha dit prou als experiments i ha tornat al clàssic 4-3-3, i amb l'onze més titular possible. La Copa a partit únic ja va donar el primer ensurt a Eivissa, però contra el Leganés i al Camp Nou no es podia permetre una nova relliscada.

Amb Messi liderant l'equip i amb Griezmann com a segon referent, s'han aconseguit canviar radicalment les sensacions. Només era el minut 4 de partit, encara amb la poca afició present buscant el seu lloc a la grada, quan Griezmann ha aprofitat una arribada a la línia de fons de Semedo per obrir la llauna.

Griezmann Barça Leganés EFE

Un gol matiner que fet treure la mandra a un Barça que ofensivament ha recuperat verticalitat, eficàcia, capacitat de xut i també mobilitat. Griezmann ha anat permutant la seva posició amb un Messi que s'ha convertit en més organitzador que finalitzador. I a la banda esquerra amb un atrevit Ansu Fati.

Amb aquest atac, combinat amb el mig del camp format per Busquets, De Jong i un hiperactiu Arturo Vidal, el Barça ha tornat a creure en ell mateix. No més proves.

I si Piqué i Ter Stegen eren els encarregats de situar la defensa a lloc, Lenglet s'ha atrevit a fer de davanter. Cada jugada a pilota aturada s'ha convertit en una oportunitat de connexió entre Messi i el central francès. I a la tercera, després de dues faltes fallides amb aturades del porter del Lega, Lenglet ha pentinat un córner que just abans de la mitja hora deixava el partit sentenciat.

pique braithwaite barça leganes efe

El Barça menys Setién

Però tot i gaudir d'ocasions i d'un segon gol de Griezmann que ha estat anul·lat i confirmat pel VAR a l'inici del duel, les mancances defensives no han millorat. Sí que és cert que tenir quatre defenses enlloc de tres ha donat certa tranquil·litat, però el Leganés ha xutat més vegades de les desitjades.

El Barça de Setién menys Setién ha tornat en cert sentit a assemblar-se a l'equip d'Ernesto Valverde, que anava a fogonades. Però amb el matisos de la possessió —que aquesta vegada ha tingut menys control— i de jugar sempre amb el porter s'ha començat a entendre què vol Setién. No podia aterrar a Barcelona a mitja temporada i voler-ho canviar tot del dia a la nit. I s'ha demostrat que amb l'esquema clàssic i els primers retocs, tot rutlla.

No ha estat un partit de grans emocions i que d'aquí deu anys recordarem. Els dos equips han anat a mig gas i la victòria culer feia tanta nosa per als madrilenys. El Leganés té el seu gran repte en sortir del descens de la Lliga i el Barça de passar rondes de la Copa sense patir.

Messi Barça Leganés EFE

Relaxament general

El partit, però, amb el marcador favorable al Barça, s'ha anat adormint. S'ha perdut la intensitat inicial, fins i tot han caminat en certs trams, i Messi ha resolt. No ha estat un partit 10 del '10', però en una jugada atacant, ha xutat des de dins l'àrea i això gairebé sempre vol dir gol. Rebot a les cames d'un rival, que despista el porter del Leganés, i tercera diana blaugrana.

Moment de pensar en la Lliga, descansar, i tres canvis. Han entrat Rakitic, Arthur i Junior Firpo en el lloc de Vidal, Griezmann i Alba. En el minut 70 s'ha acabat definitivament el partit i els últims vint minuts han estat de tràmit. Un gol d'Arthur en el 78 i un altre de Messi al 89 han maquillat un partit molt senzill del Barça.

Per desè any consecutiu el Barça passa als quarts de final de la Copa i ja en fa set que els blaugrana no perden a la competició del KO a casa. Es confirma la previsió esperada i el Barça de Setién aconsegueix la victòria més còmoda contra el Leganés.