S’acaba el 2018 del Barça Lassa amb una victòria més patida de l’esperat dels homes de Pesic (79-73). Els blaugrana rebien un Obradoiro que, en principi, era més vulnerable de l’habitual. La baixa d’última hora del canoner grec, Kostas Vasileiadis, dificultava l’anotació gallega però si no arriba a ser per un monstruós Kevin Seraphin (18 punts, 11 rebots i 30 de valoració) el Barça hagués tingut seriosos problemes per guanyar aquest partit.

El despertador no sona

Al Barça sembla que li agradin les remuntades. Com ja va passar dijous contra l’Anadolu Efes, l’equip de Pesic ha sortit fent la migdiada. Parcial de 0-11 favorable a l’Obradoiro en els primers minuts que veia la cistella com una piscina des de la llarga distància. Els gallecs aprofitaven per castigar des de les cantonades i bombardejar l’aro blaugrana. Singler es trobava còmode i De Zeeuw i Obst anotaven des de fora. No ha estat fins a l’entrada de Hanga que el Barça no ha capgirat la pobra dinàmica inicial. Amb l’hongarès, el Barça s’ha activat en defensa i s’ha apropat en el marcador al final del primer quart.

Seraphin contra el món per obrir el segon període. El ritme ha baixat, l’encert ha caigut en picat i només Seraphin ha estat capaç d’anotar en els primers 5 minuts del quart, amb esmaixada espectacular inclosa després d’agafar un rebot ofensiu. Pesic ha establert rotacions llargues donant continuïtat a Seraphin per la feina feta i el Barça que enfilava camí de vestuaris amb avantatge (37-32).

Errades i més errades

El desencert ha continuat en el tercer quart. Tirs errats completament sols i atacs llargs del Barça que, en ocasions, no sabia com superar la defensa de l’Obradoiro. No serà el millor quart viscut aquesta temporada al Palau Blaugrana. Ambdós equips errant situacions còmodes i perdent pilotes no forçades.

La tònica es mantenia fins que els triples d’Oriola i Hanga en els últims minuts han dinamitat el partit. La presència de Seraphin sota el cèrcol, novament imperial i decisiva. De poc han servit els intents finals de Kyle Singler, hiperactiu durant tot el partit. El talent final de la parella francesa Heurtel-Seraphin ha acabat donant la victòria a un Palau que a pocs minuts del final feia l’onada intentant animant els jugadors blaugrana.

El joc no és el més atractiu, però el Barça tanca el 2018 com a líder en solitari de la Lliga Endesa i dins de posicions de Playoffs a Eurolliga. Pesic espera el 2019 amb la intenció de confirmar les seves idees.