El Barça femení és un equip insaciable, un conjunt que s'ha acostumat a guanyar títols i, el que és millor, a celebrar-los amb magnificència, com si fos el primer, ja sigui una Copa, una Lliga o una Champions. I a aquest equip que ho ha guanyat tot li faltava un repte per complir, completar una temporada perfecta, amb els 4 títols de 4 de possibles. Aquest somni es va esfumar l'any passat als despatxos, per l'eliminació del Barça de la Copa de la Reina per alineació indeguda de Geyse. L'equip de Giráldez va aconseguir la resta de títols en joc, però va quedar aquesta espina clavada.

Només un any després, el Barça ho ha aconseguit, ha reafirmat ser el millor equip de futbol femení del planeta, en tancar el cercle amb una temporada perfecta que ja forma part de la història. I és que l'equip de Jonatan Giráldez, ara sí, té en el palmarès, i en un sol any, la Champions League, la Lliga F, la Copa de la Reina i la Supercopa d'Espanya.

Alèxia Putellas emocionada després de guanyar la Champions League femenina / Foto: EFE
Alèxia Putellas, emocionada després de guanyar la Champions League femenina / Foto: EFE

Aitana i Alèxia rememoren el 4 de 4

De fet, no ha estat cap casualitat que les 2 líders d'aquest Barça, Aitana Bonmatí i Alèxia Putellas, hagin fet referència al 4 de 4 en les seves primeres reaccions, just després del xiulet final de la gran final. "Continuem fent història. Aquest equip té molta gana i ho hem tornat a repetir. Aquest títol va dedicat al Barça i a tots els culers. Som unes privilegiades de poder viure tot això. Visca el Barça i Visca Catalunya", ha afirmat Aitana Bonmatí al micròfon de TV3.

"L'objectiu era guanyar el 4 de 4. Tot el sacrifici i el treball| realitzat durant la temporada ha valgut la pena. Ja no podem demanar res més", ha declarat, per la seva part, Alèxia Putellas, en La 1. La jugadora, a més, ha remarcat també que el Barça és el primer equip a aconseguir dues Champions consecutives. Estan reescrivint la història.

Graham Hansen centra en el Barça - Olympique Lyon de la final de la Champions Femenina / Foto: EFE
Graham Hansen, en una acció de la final de la Champions / Foto: EFE

El Lió deixa de ser l'ogre de la Champions

I el colofó final ha estat que el 4 de 4 s'ha aconseguit precisament contra l'Olympique de Lió, el gran ogre del Barça a Europa. El conjunt francès, campió de 8 Champions League, havia superat amb facilitat el Barça a les finals del 2019 (4-1) i el 2022 (3-1), demostrant ser molt per sobre de les blaugrana. Només dos anys després, el Barça li ha donat la volta a la truita, superant el Lió merescudament.

"Hem canviat la mentalitat, amb possessions llargues, sabíem que el Lió patia en defensa, hem aprofitat les oportunitats i hem defensat bé en defensa les segones jugades", ha manifestat Aitana Bonmatí, conscient que al Barça li queden pocs reptes per superar. El bo d'aquest equip és que és insaciable, per la qual cosa la temporada que ve tornarà a sortir a totes, a intentar ser el primer equip a fer el 4 de 4 dues vegades seguides. És la mentalitat del campió.