El Barça és un motor econòmic fonamental de Barcelona i també de Catalunya. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC) després de presentar a Foment del Treball el seu informe sobre l'impacte del club blaugrana a la ciutat i el país on creix des del 1899.

Un impacte culer que és una de les bases a la ciutat de Barcelona. Després que Josep Sánchez Llibre, president de la patronal, hagi presentat l'acte i formalitzat també l'adhesió del Barça a Foment Nacional del Treball durant el particular postpartit disputat a l'estadi econòmic barceloní, la paraula ha estat per a Ignacio Marull, soci responsable de PwC a Catalunya, que ha valorat l'efecte Barça durant la temporada 2018/19.

Impacte econòmic clau i amb feina a Barcelona

Marull ha destacat la feina econòmica del Barça i tot l'impacte que genera a Barcelona, que contribueix en 1.191 milions d'euros (1,46% del PIB de Barcelona) i que produeix 2.040 milions per a la ciutat. Una anàlisi exhaustiu que també ha destacat amb una recaptació fiscal de 366 milions d'euros, equivalent al 13,81% del pressupost de l'Ajuntament de Barcelona.

I també han centrat un altre dels reptes assolits per al Barça, d'ajudar en la vessant laboral i que hagi estat un gran font de treball. L'informe de PwC afirma que el club directament o indirecta ha generat 19.451 llocs de treball a Barcelona i un total de 23.531 a Catalunya. També ha estat clau al país català, segons el mateix informe de PwC.

Més que un club?

Bartomeu, que també ha volgut alçar la veu en un dia diferent, en un nou escenari i volent deixar de banda la crisi de les últimes setmanes, ha reiterat una de les seves frases preferides: "El Barça és la primera marca esportiva del món". I ho ha dit tornant a explicar un dels seus grans mèrits dirigint el transatlàntic culer: "Vam fer un pla estratègic del club amb l'objectiu de superar els 1.000 milions d'ingressos i aquest any ja el superarem... un any abans".

Per aquest motiu i també amb els especificats en la presentació de PwC, es considera el Barça com a "Més que un club". I Bartomeu ha focalitzat el seu èxit en la ciutat: "La dimensió del Barça es focalitza molt a Barcelona. Som un motor de la ciutat". I en aquest punt ha volgut a introduir el tema de l'Espai Barça, que tot i els ajornaments de la data de finalització, ha reafirmat que s'acabarà al 2024, "amb un altre president".

Bartomeu ha seguit parlant del seu gran èxit, el dels ingressos, després de passar "dels 415 milions al 2010, als 1.050 esperat per aquest 2020". I poc més a afegir. Preguntat pels presents a l'esmorzar organitzat per Foment —no per la premsa—, no ha patit gens per respondre. Menys que Umtiti sobre la gespa.

I així el Barça ha tret per primera vegada el cap a Foment del Treball i s'ha adherit a l'organització patronal catalana. Un partit molt fàcil per al Barça i per a Bartomeu.

Informe PwC del Barça 2018/19