El Barça s'ha regalat un festival futbolístic i de gols per inaugurar de la millor manera el primer Gamper femení de la història amb una golejada contra la Juventus (6-0). Un inici immillorable ha decantat ràpidament el partit i el Barça ha pogut dedicar-se a jugar i gaudir amb la tranquil·litat de saber que al final del partit aixecarien la primera edició femenina del Trofeu Joan Gamper.

El Barça guanyava 5-0 abans del minut 30

Al minut 2 Aitana ha inaugurat el marcador amb un xut creuat, i sense temps gairebé ni per a celebrar-lo, en el següent minut, ha arribat el segon, obra de la màxima golejadora de la temporada passada, Jenni Hermoso. El Barça, al contrari d'afluixar, ha buscat més gols, i quan la superioritat davant les rivals és tant absoluta els gols arriben.

Si alguna cosa li faltava al genial inici de partit era que l'única debutant de l'11, la defensa Irene Paredes, marquès, i no ha calgut esperar massa. Al minut 12, la de Legazpi ha sumat el seu gol a la sortida d'un còrner. Jenni Hermoso i Graham-Hansen, amb la col·laboració de la portera francesa de la Juve, s'han sumat a la festa i abans de la primera mitja hora el Barça havia aconseguit la maneta.

La pausa per hidratació a la mitja hora de partit ha servit també per pausar la sagnia absoluta a la qual el Barça estava sotmetent a les italianes, i el partit ha arribat al descans amb un 5-0 que reflectia el domini implacable del nou Barça de Jonathan Giráldez, que, al menys de moment, sembla que manté el nivell mostrat la temporada passada, la millor de la història. L'equip va signar un any perfecte, amb el colofó de la Champions que va servir per tancar una temporada amb un triplet.

Les joves volen el seu lloc

Giráldez només ha fet dos canvis al descans, un a la porteria i l'entrada de la jove Bruna Vilamala per Aitana Bonmatí, que ha acabat amb molèsties. Amb el perill d'acomodar-se amb el resultat, Vilamala ho ha vist clar i ha demostrat que les jugadores amb menys experiència volen la seva cuota de protagonisme en el millor equip d'Europa. Aprofitant un regal de la portera de la Juve, la de Borgonyà ha marcat un gran gol des de molt lluny amb una vaselina i ha marcat el que, a posteriori, seria l'últim gol del partit.

Amb el 6-0 reflectit en el marcador electrònic, els dos equips han començat el seu particular carrusel de canvis, el partit ha perdut una mica de ritme i les transalpines ho han intentat aprofitar per marcar almenys un gol, però el Barça volia tancar el matx amb un set en blanc i ho ha aconseguit, tot i que hauria pogut marcar més gols si no fos per les aturades de Peyraud-Magnin, que tot i els seus errors ha evitat una golejada més abultada en el tram final.

Així, el Barça femení continua tal i com va acabar la temporada passada, donant alegries a la seva afició, que n'està necessitada. Ara, a partir de les 21:30h, és el torn del masculí, que si aconsegueix contagiar-se de la confiança que desprenen les futbolistes blaugrana en el seu joc, ja tindran molt de guanyat.

Imatge principal: les jugadores del Barça s'abracen celebrant un dels gols de l'equip / @FCBfemeni