El Palau Blaugrana viu una nit històrica. El Fraikin Granollers ha aconseguit guanyar el Barça Lassa per 28 a 29 en un duel que quedarà guardat en els llibres com el final d'una ratxa de l'equip blaugrana d'handbol de gairebé cinc anys sense conèixer la derrota. Marcat per la igualtat i la competitivitat, la victòria del conjunt visitant ha suposat l'arribada del més inesperat.

S'ha trencat la ratxa del Barça de 4 anys, 11 mesos i 25 dies sense conèixer la derrota a la Lliga Asobal i la Copa espanyola, acumulant 145 victòries i un empat. A la primera volta els homes de Xavi Pascual van destrossar l'equip vallesà al Palau d'Esports de Granollers, amb un 19-43 clarament favorable a l'equip barceloní.

Canvi de sentit

L'entrenador de l'equip vallesà, Antonio Rama, debutava aquest any a la banqueta del Granollers, i ara ha posat fi a 24 anys de derrotes de l'equip al Palau Blaugrana, exactament des de les semifinals de la Lliga de la temporada 1992-93 (27-29). L'efectivitat dels jugadors del Granollers s'ha plasmat al camp superant la millor defensa de la competició, que només havia encaixat una mitjana de 23 gols per partit.

La primera part ha estat dominada per un Frainkin Granollers ben posicionat al terreny de joc i amb les idees molt clares, deixant molt pocs espais en defensa i aprofitant els forats per anotar. Tot i que el primer temps ha estat força igualat, la balança ha acabat decantant-se per la gran actuació d'Adrià Figueras, que ha anotat fins a 6 gols a la primera part. Veient la tònica que estava tenint el partit, el tècnic del Barça Xavi Pascual ha decidit canviar els seus extrems donant entrada a Víctor Tomás i Aitor Ariño per donar més profunditat al joc, tot i que tampoc ha aconseguit els resultats desitjats.

Els blaugrana han intentat reaccionar a la segona meitat després d'anar perdent al descans (13-17), però la gran actuació del porter brasiler del Granollers César Augusto Almeida, amb catorze aturades, ha estat decisiva. El conjunt de Xavi Pascual ha estat capaç de capgirar el marcador (22-20) gràcies al treball i entrega de Víctor Tomás, però al final el partit ha caigut de la banda del Granollers.

Quan quedaven deu segons per al final el blaugrana Valero Rivera ha empatat el partit (28-28). I a l'última jugada Rolandas Bernatonis ha batut al porter Gonzalo Pérez de Vargas, establint el definitiu 28-29 i trencant una ratxa històrica del Barça de 146 partits sense perdre. El Granollers ha culminat la gesta.