El Barça femení continua sumant de tres en tres a la Women's Champions League després de golejar el FC Rosengård (0-6). Les blaugrana, molt superiors, no han tingut cap mena de complicació en un partit plàcid i s'esvaeixen tots els dubtes generats per les lesions. I el lideratge del Grup A de la Champions femenina segueix sent culer.

Sense sorpreses per al Barça a Malmö

El Barça no podia dubtar i no ha mostrat ni un punt de debilitat en un vespre molt fred a Malmö. Tot i les moltes baixes per lesió, amb dues centrals reconvertides com Ingrid Engen i Marta Torrejón com a titulars per les lesions de Mapi León i Irene Paredes, el Barça ha estat molt sòlid. Era un equip de circumstàncies, també sense Alexia Putellas o Cata Coll, i amb la suplència de Caroline Graham Hansen. Salma Paralluelo, la referent ofensiva, al davant de la líder, Aitana Bonmatí.

Aitana Bonmatí Rosengard Barça femenino / Foto: EFE
Aitana Bonmatí jugant contra el Rosengard / Foto: EFE

I encara que les sueques han volgut sorprendre des d'un inici, les culers han estat molt superiors sobre la gespa. Qualsevol jugada ofensiva culer generava molt perill. I qualsevol imprecisió blaugrana acabava amb una decepció de l'afició local per la falta d'entesa entre les futbolistes del Rosengard. Paralluelo ha estat la primera en buscar el gol amb insistència, creant dues grans ocasions de gol en els primers 10 minuts. Fins que Aitana ha dit prou al minut 16, centrant una pilota perfecta i Jessica Wik fent-se un autogol (0-1).

La millor recompensa per a un Barça superior, que també ha tingut una gran intervenció de la portera Sandra Paños al minut 17, enviant un xut d'Andersson al travesser després de treure a passejar una mà prodigiosa. Mariona Caldentey ha buscat el segon culer al minut 22 amb un xut llunyà, igual que ho ha intentat novament Aitana Bonmatí, però aquest gol de la tranquil·litat l'ha aconseguit Salma Paralluelo al minut 37 (0-2) després d'una gran combinació coral i amb assistència d'Ona Batlle. El 0-3 l'ha convertit Patri Guijarro amb un golàs des de la frontal just abans del descans.

Barça femenino celebración gol / Foto: EFE
Les jugadores del Barça femení celebrant un dels gols / Foto: EFE

El Barça completa la golejada contra el Rosengard

I el Barça, amb tot fet, ha abaixat el ritme, però ha continuat posant nerviós el conjunt suec. Les blaugrana ha seguit amb el domini del partit i Mariona ha rebut un penal claríssim al minut 58, que sense VAR no s'ha xiulat. Però Aitana Bonmatí ha fet el quart al minut 62 després d'una rematada amb certa fortuna (0-4).

Aleshores l'entrenador Jonatan Giráldez ha optat per fer canvis i per donar entrada a Clàudia Pina, Vicky López i Martina Fernández. I poc després sí s'ha xiulat un penal sobre Pina, que ha acabat anotant Mariona Caldentey per aconseguir la maneta (0-5). Després s'han esgotat els canvis, donant entrada a Giulia Dragoni i a Júlia Bartel. I abans del final, la central Martina Fernández ha marcat l'últim gol del partit (0-6). El Barça, doncs, goleja el Rosengard i s'emporta la tercera victòria per seguir liderant en solitari la fase de grups de la Champions femenina.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!