Paulinho Bezerra, amb un gol al minut 84, manté el Barça líder de Primera Divisió i li dona la quarta victòria en quatre partits de Lliga. Els blaugrana remunten l'1-0 del Getafe gràcies a la intervenció d'Ernesto Valverde des de la banda. El partit deixa, com a nota negativa, la lesió muscular d'Ousmane Dembélé. El Reial Madrid pot quedar a set punts si perd aquest diumenge contra la Reial Societat.

Sense rotacions

Valverde va pronosticar algun canvi en la prèvia del partit però no ha complert la seva ‘promesa’. L’entrenador extremeny ha sortit al camp del Getafe amb el mateix onze que va guanyar i convèncer contra la Juventus de Torí, incloent un sol canvi: Sergi Roberto per Nélson Semedo al lateral dret.

El Barça estava davant una oportunitat única. I no ho ha interioritzat. L’equip sabia que una victòria tenia molt més valor que tres punts, després de veure el mal inici del Madrid. I no ho ha exterioritzat.

El Getafe, amb un pla simplista però executat a la perfecció, ha aconseguit neutralitzar el joc d’un Barça lent, sense ritme ni velocitat a les cames. Les jugades d’atac dels blaugrana es perdien per la línia de fons o enmig la multitud de cames de futbolistes madrilenys. Ousmane Dembélé tornava a començar a la banda dreta, mostrant voluntat però evidenciant falta de comprensió en el particular joc de posició.

Gerard Piqué patia a l’hora de tapar la seva esquena i Jorge Molina el portava de bòlit. El davanter del Getafe ha aconseguit carregar-lo amb una targeta groga quan només s’havien jugat deu minuts després d’un túnel espectacular. Als de Valverde els costava molt trenar jugades i tenien nul·la profunditat en atac. L’inici recordava a algunes sortides d’infaust record de la temporada passada.

Dembélé no guardarà un bon record d’aquest 16 de setembre. El davanter francès, capcot, ha demanat el canvi al minut 25 després de patir una estrebada a la part posterior de la cuixa esquerra. Canvi obligat. Entrava Gerard Deulofeu per mantenir l’esquema, amb Luis Suárez desplaçat a la banda esquerra.

La banqueta guanya

El Barça jugava amb foc. Tots els atacs del Getafe anaven acompanyats d’una sensació de perill alarmant. I al final s’ha cremat. Ter Stegen ha encaixat el primer gol d’aquesta Lliga i no ha pogut fer res per evitar-ho. Gaku Shibasaki, un japonès que l’any passat jugava al Tenerife, ha caçat un refús a la frontal de l’àrea per fer de voleia i al primer toc l’1-0. Resultat just.

L’apatia del Barça costava tres punts. Leo Messi era plenament conscient que l’equip el necessitava. I és per això que endarreria la seva posició, buscant arreglar una circulació de pilota completament innòcua. L’equip s’encomanava, una altra vegada, al seu talent. Guaita, porter del Getafe, ha mantingut l’1-0 al descans després d’una aturada descomunal a un xut de falta de Messi. L’equip tenia 45 minuts per fer dos gols.

Denis Suárez ha deixat Andrés Iniesta a la banqueta. I la seva entrada ha donat un altre aire a l’equip. Denis ha respost a l’ocasió fent l’1-1. El gallec ha aprofitat una jugada de Roberto per controlar la pilota al punt de penal i, amb un xut creuat, superar Guaita. Començava un nou partit.

El Getafe accentuava encara més el seu plantejament, regalant la pilota i tancant-se a l’àrea. El Barça monopolitzava la possessió i necessitava una guspira de talent per superar una pobladíssima defensa. Paulinho ha estat l’última bala de Valverde per buscar la victòria. Una aposta guanyadora.

En un contracop, el migcampista brasiler, ha exposat les seves millors virtuts. Paulinho ha aguantat l'entrada d'un defensa del Getafe per entrar a l'àrea amb la pilota controlada i etzibar un xut que ha passat fregant els guants de Guaita. 1-2. Remuntada suada gràcies a l'exhibició de potència d'un jugador que espanta fantasmes.

L'equip ha aconseguit, amb més pena que glòria, mantenir l'avantatge per sumar 12 punts i seguir, una jornada més, com a líder de Primera.