El Barça, el líder de la Lliga Santander, no brilla però sí guanya i celebra contra el Getafe en el primer dia de l'any al Camp Nou (1-0). No s'ha vist un gran partit, però sí suficient gràcies al solitari gol de Pedri González a la primera meitat.

El Barça de les celebracions

Tornava el futbol al Camp Nou i debutava en aquest 2023. I abans del duel s'ha celebrat l'any xinès, el del conill, també la victòria a la Supercopa d'Espanya i els 700 partits de Sergio Busquets, novament titular i el timó d'un Barça alegre i amb ganes de més títols. Ansu Fati ha fet de Lewandowski, que era el gran dubte. Però el que no ha canviat és l'esperit guanyador.

Sergio Busquets trofeo Supercopa FC Barcelona Getafe / Foto: EFE - Siu Wu
Sergio Busquets presentant el trofeu de la Supercopa d'Espanya al Camp Nou / Foto: EFE - Siu Wu

El Barça ha corregut com un conill, ha estat veloç, actiu i amb molta energia. Els blaugrana han imposat ritme des de l'inici i fent una pressió molt alta. No han trigat gaire en arribar les primeres ocasions culers. Abans, però, un gol anul·lat al minut 4 a Borja Mayoral, del Getafe, per un fora de joc molt clar. L'arbitratge, amb debutants al Camp Nou, ha generat el nerviosisme constant dels 79.814 culers al feu culer.

Ousmane Dembélé i Raphinha, com punyals des dels extrems, igual que Pedri i Pablo Gavi, entrant sempre des de la segona línia. Els ha costat més brillar als quatre defenses, des de les bandes amb Balde i Sergi Roberto, a Christensen i Kounde a l'eix. El Barça jugava a atacar i a buscar el gol. Però ha costat molt més de l'esperat, ja que les piles també s'han esgotat. Però abans del descans, al minut 35, Pedri ha fet el gol culer després d'una assistència de Raphinha posterior a una greu errada del Getafe. I Ter Stegen també ha tingut temps de demostrar el seu altíssim estat de forma i resoldre els petits desajustos en defensa.

gol Pedri FC Barcelona contra Getafe / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Pablo Gavi i Pedri González celebrant el gol del Barça / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

Torna el nerviosisme al Camp Nou

Però Xavi Hernández ha volgut canviar la cara de l'equip en defensa al descans. Christensen i Balde s'han quedat a la banqueta i han entrat Jordi Alba i Eric Garcia. Defensivament no s'ha patit i realment s'ha estat més sòlid, però és que ofensivament s'ha abaixat el ritme. Al Barça li ha costat trobar espais davant d'una defensa del Getafe molt tancada. I aleshores ha hagut d'entrar Kessie per Raphinha i així tornar a apostar per la fórmula de Gavi com a fals extrem.

El Barça, però, no ha pogut millorar, i aleshores el Getafe ha fet un pas endavant per intentar empatar. I els blaugrana han patit. Com sempre. Any nou i vells costums. Marcos Alonso ha hagut d'entrar per Sergi Roberto per redefinir una defensa culer que estava tenint problemes.

Dembélé FC Barcelona Getafe / Foto: EFE - Enric Fontcuberta
Ousmane Dembélé jugant contra el Getafe / Foto: EFE - Enric Fontcuberta

I després d'uns minuts finals amb cert nerviosisme culer, moltes pèrdues del Barça i amb una ocasió molt clara de Kessie, ha arribat el xiulet final. Molt esperat. El Barça segueix celebrant i el Getafe segueix sense guanyar al Camp Nou.