El Barça ha aconseguit anul·lar el Getafe, però amb molt patiment (2-1). Els gols de Griezmann i Sergi Roberto han servit per superar un dels rivals més incòmodes de la Lliga i Quique Setién ha guanyat la partida a José Bordalás. Amb aquest triomf, els catalans pressionen el Reial Madrid i ara estan empatats a punts al lideratge de la competició.

El Getafe, el familiar pesat

El Getafe és aquell rival que equival al típic familiar pesat, carregós, que et fa sentir incòmode, que no tens ganes de veure però que saps que per al dinar de Nadal te’l trobaràs. No pots fer-hi res i t’has de resignar a assumir que passareu unes hores junts. El millor remei és fer la teva i passar el tràngol com més aviat millor.

gol barça EFE (2)

El Barça ha rebut aquest dissabte la visita del Getafe i ha intentat acomiadar-se d’ell de la manera més ràpida possible. El tracte i la relació en els 90 minuts compartits al Camp Nou podrien haver estat molt diferents si el gol de Nyom hagués pujat al marcador, però sort que el VAR ha actuat i ha anul·lat el gol dels madrilenys.

Cop de colze claríssim del jugador del Getafe a Umtiti i el 0-0 ha seguit al marcador. Els blaugrana no han volgut complicar-se la tarda i una genialitat entre Messi i Griezmann ha obert la llauna. El gol ha estat el primer símptoma per desfer-se d’aquelles preguntes desagradables que no tenen escapatòria.

La fórmula Bordalás

Només sis minuts més tard, els catalans han ampliat el lluminós amb la diana de Sergi Roberto i ha enviat al familiar a dormir al sofà. El Getafe és un dels equips més en forma aquesta temporada i sorprèn la seva posició a la classificació i és que és tercer. Ara mateix, els madrilenys estarien classificats per la Champions.

La fórmula de José Bordalás, tot i ser odiada per molts, és un èxit. Un equip, que amb el seu pressupost, està per sobre d’Atlètic de Madrid, València i Sevilla. Però és una animadversió que comparteix Quique Setién. L’entrenador del Barça i el tècnic del Getafe no tenen una bona relació, la seva història ve de lluny i ha quedat palès quan al principi del partit no s’han saludat.

Messi EFE

El mur de l’entitat madrilenya feia cinc jornades que no es trencava fins que ha arribat el gol de Griezmann. Però el cert és que el Getafe és molt sòlid en defensa i això ha afectat la fluïdesa del joc i a la verticalitat. El Barça ha anat adormint el matx a mesura que anaven passant els minuts, però quan teníem el familiar dormint plàcidament, ha arribat l’hora del cafè.

Ángel fa tremolar el Camp Nou

El Getafe ha passat de 0 a 100 en un moment i el culpable ha estat Ángel, sí, un dels grans favorits per aterrar al Camp Nou per substituir les lesions de Luis Suárez i Ousmane Dembélé. El davanter ha marcat un golàs i ha demostrat que, tot i ser suplent, aprofita els minuts que li donen.

El mateix Ángel ha tingut l’empat als seus peus i ha estat a punt de fastiguejar la festa blaugrana, però ha estat llavors quan ha aparegut Ter Stegen. El Barça ha patit fins al final per emportar-se els tres punts, però ara posa tota la pressió al Reial Madrid. El familiar marxa de la casa i tu somrius, perquè fins a l’any que ve no tornarà.