El Barça de futbol sala ha aconseguit aquest diumenge la seva 7a Copa del Rei en superar el Pozo de Múrcia en una espectacular final que ha tingut absolutament de tot i que s'ha resolt en una agònica tanda de penals en la qual els blaugrana han arribat a anar per darrere.

El gran protagonista de la final ha estat Juanjo Catela, autor de dos gols i del decisiu penal en la tanda. El gadità, de fet, ha enviat la final a la pròrroga quan faltaven només 5 segons, quan el Pozo, amb 2-3 al marcador, es veia ja com a campió del torneig. "Ha sortit tot bé. Hem lluitat, l'equip ha estat capaç de superar totes les dificultats i soc superfeliç", ha afirmat Catela després del partit.

El Barça resisteix els 3 cops del Pozo

El partit ha començat amb moltíssim ritme, amb ambdós conjunts buscant el gol, encara que sense oblidar les tasques defensives. El Barça ha apostat per esperar més enrere, amb un 3-1 a mitja pista, a la recerca de sortir al contraatac després de qualsevol error del Pozo. Els murcians, en canvi, han estat més agressius, pressionant molt a dalt la sortida dels blaugrana. El Barça ha estat superior en la primera meitat i ha tingut millors ocasions, però el que se n'ha anat al descans amb avantatge ha estat el Pozo, que s'ha avançat en el minut 19, en una acció d'estratègia que ha resolt Rafa Santos.

El Barça no ha tardat a reaccionar i en l'inici de la segona meitat ha aconseguit l'empat, en un penal que Catela no ha desaprofitat. El gol ha donat ales als blaugrana, que se n'han anat cap a dalt, a la recerca de la remuntada. El Pozo, però, ha tornat a explotar la pissarra i en el minut 27, en una altra acció d'estratègia, s'ha tornat a avançar, gràcies a Felipe Valeiro. Només dos minuts després, però, el Barça ha tornat a igualar la final, amb un gol d'André Coelho. I just quan semblava que la final se n'anava a la pròrroga amb 2-2, ha arribat la bogeria. Gadeia ha marcat el 2-3, i just després Catela ha tornat a empatar el partit, en un doble penal, quan faltaven 5 segons per al final.

Una tanda de penals agònica

En la pròrroga, amb molt cansament i més tensió, ambdós equips han pogut tornar a avançar-se, però els porters ho han evitat, fins a dur la final a la tanda de penals. Per casualitat, ambdós equips ja havien aconseguit el bitllet per a la final en els penals, demostrant l'enorme igualtat que hi ha hagut en el torneig.

Els llançadors han començat inspirats i Coelho, Marcel, Antonio i Marlon han marcat. La primera errada ha estat del Barça, d'Adolfo, que ha vist com Juanjo desviava el seu xut, per la qual cosa els blaugrana es veien per darrere a la final per quarta vegada. Valerio, però, ha disparat el seu penal fora, Erick ha marcat i Freixas ha parat el xut de Taffy. El Barça estava a un gol d'endur-se el títol i Catela, l'heroi de la final, no ha fallat per certificar la Copa del Rei.